Tip na perfektní snídani #4 – Chia pudink

Pamatuju si, že chia pudink byl před pár lety velkým hitem. V té době mě to ale moc nezasáhlo. Před pár dny jsem si na něj znovu vzpomněla a poprvé ho vyzkoušela. Je to prostě taková zdravá verze klasického pudinku.

Samotný chia pudink jsou vlastně jen chia semínka s mlékem (nejlepší je použít rostlinné mléko). Chia semínka mají tu vlastnost, že do sebe vsakují tekutiny a tím „naboptnají“. Když jich tedy do mléka dáte dostatečné množství, tak jejich „naboptnáním“ vznikne pudink.

Vzala jsem si větší skleničku a nalila do ní 200 ml mléka, přidala 7 čajových lžiček chia semínek a dvě lžičky čekankového sirupu, aby byl pudink sladký. Promíchala jsem to a dala do ledničky. Po zhruba 15 minutách jsem pudink opět zamíchala, semínka totiž mají tendenci usazovat se ze začátku na dně skleničky. Po dalších 15 minutách jsem pudink naposledy zamíchala a nechala v lednici přes noc.

Ráno už byl pudink trochu ztuhlý. V ledničce jsem našla kiwi a řekla jsem si, že ho použiju na ozdobu. Dva plátky kiwi jsem překrojila na půl a dala na stěny skleničky nad pudink. Ze zbytku kiwi, jednoho banánu a lžíce bílého jogurtu jsem udělala smoothie a přilila do skleničky. Na smoothie už jsem jen nasypala pohankové vločky, kokosové lupínky a hoblinky vysokoprocentní čokolády.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *