Dneska pro vás mám další podzimní recept – mrkvové řezy s pekanovými ořechy a lehkým smetanovým krémem. Krém jsem nechala zvlášť a řezy jím zdobila až při podávání, aby nebyl korpus zbytečně „rozmočený“. Recept vyjde na pekáč o rozměru přibližně 25 x 21 cm.
Co budete potřebovat:
Na korpus:
- 330 g nastrouhané mrkve
- 150 g mouky (použila jsem Schär Universal Mix)
- 100 ml oleje
- 50 g třtinového cukru
- 50 g pekanových ořechů
- 2 vejce
- 1/2 kypřícího prášku
- 2 lžičky skořice
- špetka soli
Na krém:
- 250 ml smetany ke šlehání
- 250 ml zakysané smetany
- lžíci čekankového sirupu (nebo cukru)
Postup:
- Ingredience z lednice vyndejte zhruba půl hodiny před pečením, ať mají pokojovou teplotu.
- Troubu si rozehřejte na 175°C.
- V jedné míse smíchejte nastrouhanou mrkev s olejem. V druhé míse smíchejte všechny sypké suroviny.
- Sypkou směs přimíchejte k mrkvi. Jako poslední do těsta přidejte vejce.
- Těsto rozprostřete na pekáček vyložený pečícím papírem. Vrch korpusu posypejte nasekanými pekanovými ořechy a lehce je zatlačte do těsta. Pečte zhruba 20 až 25 minut.
- Na krém vyšlehejte smetanu ke šlehání. Opatrně k ní přimíchejte zakysanou smetanu a čekankový sirup (nebo cukr).
Jestli se recept rozhodnete vyzkoušet, tak mi určitě nezapomeňte dát vědět v komentářích nebo na instagramu