Mrkvové řezy

Dneska pro vás mám další podzimní recept – mrkvové řezy s pekanovými ořechy a lehkým smetanovým krémem. Krém jsem nechala zvlášť a řezy jím zdobila až při podávání, aby nebyl korpus zbytečně „rozmočený“. Recept vyjde na pekáč o rozměru přibližně 25 x 21 cm.

Co budete potřebovat:

Na korpus:

  • 330 g nastrouhané mrkve
  • 150 g mouky (použila jsem Schär Universal Mix)
  • 100 ml oleje
  • 50 g třtinového cukru
  • 50 g pekanových ořechů
  • 2 vejce
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 2 lžičky skořice
  • špetka soli

Na krém:

  • 250 ml smetany ke šlehání
  • 250 ml zakysané smetany
  • lžíci čekankového sirupu (nebo cukru)

Postup:

  1. Ingredience z lednice vyndejte zhruba půl hodiny před pečením, ať mají pokojovou teplotu.
  2. Troubu si rozehřejte na 175°C.
  3. V jedné míse smíchejte nastrouhanou mrkev s olejem. V druhé míse smíchejte všechny sypké suroviny.
  4. Sypkou směs přimíchejte k mrkvi. Jako poslední do těsta přidejte vejce.
  5. Těsto rozprostřete na pekáček vyložený pečícím papírem. Vrch korpusu posypejte nasekanými pekanovými ořechy a lehce je zatlačte do těsta. Pečte zhruba 20 až 25 minut.
  6. Na krém vyšlehejte smetanu ke šlehání. Opatrně k ní přimíchejte zakysanou smetanu a čekankový sirup (nebo cukr).

Jestli se recept rozhodnete vyzkoušet, tak mi určitě nezapomeňte dát vědět v komentářích nebo na instagramu 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *