Mám hrozně ráda sladké a zbožňuju muffiny. Občas je ale lepší, všechen ten cukr vyměnit za něco zdravějšího. Tím zdravějším jsou právě muffiny z ovesných vloček. Recept můžeme snadno přeměnit na bezlepkovou verzi tím, že použijeme ovesné vločky, které jsou zbavené lepku (případně se se dají použít i pohankové vločky). Největší výhodou těchto muffinů je to, že jsou téměř bez cukru. O sladkou chuť se totiž postarají banány, případně med. Je to opravdu jednoduchý a rychlý recept.
Co budete potřebovat:
- 2 hrnky ovesných vloček bez lepku
- 1 hrnek mléka
- 200 ml řeckého jogurtu
- 2 banány
- 2 lžíce medu (případně rýžového nebo jakéhokoliv jiného sirupu)
- 2 vajíčka
- 1/2 kypřícího prášku
- špetka soli
- mandle, jablko a vysokoprocentní čokoláda na ozdobení
Postup:
Nejprve v míse rozmačkejte banány, přidejte mléko, řecký jogurt, med, vajíčka, kypřící prášek a špetku soli. Do směsi můžete rovnou přidat také ovesné vločky, anebo směs rozšlehejte bez nich a přidejte je až nakonec. Záleží, jestli chcete mít vločky v muffinech celé nebo ne.
Do formy na muffiny vyskládejte papírové košíčky a naplňte je těstem. Jelikož muffiny příliš nevyběhnou, tak se nemusíte bát je naplnit až po okraj.
Muffiny ozdobte čímkoliv chcete. Já jsem použila mandle, čokoládu a spirálky z jablka. Pečte přibližně 15 minut na 170 °C.
Dobrou chuť