Ricottové lívance s ostružinami

Konečně se vám po delší době zase hlásím s novým receptem. Když jsem slyšela o ricottových lívancích, tak bylo hned jasné, že je musím vyzkoušet, protože to zní opravdu lákavě. Mouku jsem použila pohankovou, která je podle mě na bezlepkové lívance nebo palačinky nejlepší volbou. Do těsta jsem přimíchala hrst ostružin, díky kterým jsou lívance svěží. Místo ostružin můžete určitě použit třeba maliny, borůvky nebo klidně i jahody. Recept vyjde zhruba na 12 lívanců.

Co budete potřebovat:

  • 200 g ricotty
  • 200 ml mléka
  • 100 g pohankové mouky
  • 2 vejce
  • 1/2 kypřícího prášku
  • lžíci třtinového cukru
  • hrst ostružin (nebo jiného ovoce)
  • špetka soli

Postup:

  1. Oddělte žloutky od bílků.
  2. Z bílků a špetky soli vyšlehejte sníh.
  3. Žloutky ušlehejte ručním mixérem s moukou a mlékem. Přidejte cukr, kypřící prášek, ricottu a už jen zamíchejte. Potom začněte opatrně přimíchávat sníh z bílků.
  4. Jako poslední do těsta přidejte nakrájené ostružiny.
  5. Lívance smažte na másle nebo na řepkovém oleji. Při obracení buďte opatrní, ať se lívance nepotrhají.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi dejte vědět do komentářů nebo na instagramu 😊.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *