Máte rádi brunch? Tyhle slané lívanečky z cizrnové mouky jsou na něj jako dělané. Můžete si k nim dát třeba zastřené vejce, avokádo nebo zeleninu a nedělní brunch jako z restaurace je na světě. Příprava lívanců je navíc opravdu jednoduchá.
Cizrnová mouka je přirozeně bezlepková, a pokud jí ještě v kuchyni nepoužíváte, tak vřele doporučuju s tím začít. Je dobrou náhražkou pšeničné mouky, a jelikož obsahuje bílkoviny a vlákninu, tak obohacuje jídlo o nutriční hodnoty. Díky svému vysokému obsahu bílkovin je vhodnou přísadou vegetariánských jídel. Můžete jí použít na slané i sladké recepty. Je skvělá na lívance (protože nedělá hrudky) a dají se z ní vykouzlit taky výborná těstíčka na obalování.
Co budete potřebovat:
- 110 g cizrnové mouky
- 130 ml mléka
- 1 polévková lžíce hořčice
- 1/2 balení kypřícího prášku
- 3 vejce
- sůl a pepř
Postup:
- Ingredience z lednice si vyndejte aspoň 30 minut předem.
- Cizrnovou mouku smíchejte s vejci a mlékem.
- Potom přidejte hořčici a kypřící prášek. Na závěr nezapomeňte dochutit solí a pepřem.
- Lívanečky smažte ideálně na troše řepkového oleje.
Určitě mi dejte vědět, pokud recept vyzkoušíte
Slo by to i bez horcice? Zkusila bych pro dvouleteho syna – zkousime zavadet vejce, nechci zaroven davat jiny alergen…
Diky
Hořčici určitě vynechat můžete, ta je tam jen pro výraznější chuť 🙂