Slané lívance z cizrnové mouky

Máte rádi brunch? Tyhle slané lívanečky z cizrnové mouky jsou na něj jako dělané. Můžete si k nim dát třeba zastřené vejce, avokádo nebo zeleninu a nedělní brunch jako z restaurace je na světě. Příprava lívanců je navíc opravdu jednoduchá.

Cizrnová mouka je přirozeně bezlepková, a pokud jí ještě v kuchyni nepoužíváte, tak vřele doporučuju s tím začít. Je dobrou náhražkou pšeničné mouky, a jelikož obsahuje bílkoviny a vlákninu, tak obohacuje jídlo o nutriční hodnoty. Díky svému vysokému obsahu bílkovin je vhodnou přísadou vegetariánských jídel. Můžete jí použít na slané i sladké recepty. Je skvělá na lívance (protože nedělá hrudky) a dají se z ní vykouzlit taky výborná těstíčka na obalování.

Co budete potřebovat:

  • 110 g cizrnové mouky
  • 130 ml mléka
  • 1 polévková lžíce hořčice
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • 3 vejce
  • sůl a pepř

Postup:

  1. Ingredience z lednice si vyndejte aspoň 30 minut předem.
  2. Cizrnovou mouku smíchejte s vejci a mlékem.
  3. Potom přidejte hořčici a kypřící prášek. Na závěr nezapomeňte dochutit solí a pepřem.
  4. Lívanečky smažte ideálně na troše řepkového oleje.

Určitě mi dejte vědět, pokud recept vyzkoušíte 😊

2 thoughts on “Slané lívance z cizrnové mouky”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *