Slané cizrnové lívanečky jsou podle mě naprosto perfektní volbou na brunch nebo lehký oběd. Cizrnová mouka je přirozeně bezlepková a obsahuje velké množství bílkovin a vlákniny. Proto je cizrna naprosto ideální přísadou vegetariánských jídel. Mouka navíc díky své chuti, která připomíná oříšky, dokáže skvěle ozvláštnit každé jídlo.
Na lívanečky budete potřebovat:
- 110 g cizrnové mouky
- 130 ml mléka
- 1,5 polévkové lžíce hořčice
- 1/2 kypřícího prášku
- 3 vejce
- sůl a pepř
Na přílohu budete potřebovat:
- 1 vejce
- mix listových salátů
Na nivový dip budete potřebovat:
- nivu
- zakysanou smetanu
- 1 stroužek česneku
- 1 lžička majonézy
Postup přípravy:
Příprava lívanců je opravdu snadná. Stačí smíchat všechny přísady na lívance dohromady a pořádně promíchat, aby bylo těsto bez hrudek (když vám nepůjde se hrudek zbavit, tak se nebojte použit ponorný mixér). Na kapce oleje potom lívance osmažte dokud nebudou mít krásnou zlatavou barvu.
Lívance jsou hodně neutrální, takže si k nim můžete dát cokoliv vás jen napadne. Já jsem si jako přílohu vybrala salát, vajíčko a dip z nivy, zakysané smetany, stroužku česneku a lžičky majonézy.
Dobrou chuť