Milovníci arašídového másla zbystřete!
Dneska tu pro vás mám rychlý a jednoduchý recept na sušenky, ve kterém hraje arašídové máslo hlavní roli. Já jsem si v posledních letech arašídové máslo dost oblíbila a začala jsem přemýšlet nad tím, jak ho víc zakomponovat do pečení. Jelikož od mala zbožňuju domácí sušenky, tak jsem zkusila do těsta přimíchat arašídové máslo a povedlo se . Neměla jsem zrovna klasické jemné arašídové máslo, ale tzv. crunchy arašídové máslo, ve kterém jsou i kousky arašídů. Ve výsledku to ale vůbec nevadilo a naopak mi díky tomu přišly sušenky křupavější. Recept vyjde zhruba na dva plechy sušenek.
Co budete potřebovat:
- 150 g rýžové mouky
- 80 g arašídového másla
- 60 g změklého másla
- 40 g třtinového cukru
- 2 vejce
- čajová lžička kypřícího prášku
- špetka soli
Postup:
- Jako první smíchejte změklé máslo s arašídovým máslem a cukrem. Potom přidejte mouku, vejce, a jako poslední kypřící prášek a špetku soli.
- Z těsta vytvarujte kuličky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem. Nechte mezi nimi aspoň tři centimetry mezeru. Kuličky potom lehce zamáčkněte vidličkou.
- Sušenky pečte na 190°C dokud nezezlátnou ( to by mělo trvat zhruba 10 minut).
Pokud recept vyzkoušíte, tak budu ráda za zpětnou vazbu v komentářích nebo na instagramu
Dobrý den, lze použít i jinou mouku než Universal Mix? Doma mám pouze Schar B, Jizerku a všechny druhy Doves Farms. Předem děkuji
Dobrý den, určitě můžete použít Schär B 🙂. U Jizerky a Doves farm si nejsem jistá 🙂.