Vanilkové rohlíčky

Dneska je druhá adventní neděle, což znamená, že tu pro vás mám další recept na vánoční cukroví. Tentokrát to bude klasika – vanilkové rohlíčky 😍. Tenhle recept je u nás v rodině už snad 20 let. Na rohlíčky používám kukuřičnou hladkou mouku, kterou asi v jiných receptech nenajdete, ale my je tak pečeme už léta a vyhovuje nám to. Letos jsem poprvé na obalení použila třtinový moučkový cukr místo klasického a všema deseti doporučuju. Proto nejsou rohlíčky sněhově bílé, ale spíš do zlatova.

Co budete potřebovat:

  • 190 g kukuřičné hladké mouky
  • 50 g solamylu
  • 160 g Hery
  • 50 g (třtinového) cukru
  • 100 g namletých vlašských ořechů
  • 1 žloutek
  • balení moučkového (třtinového) cukru na obalení

Postup:

  1. Nejdřív smíchejte všechny sypké suroviny. Potom přidejte na kousky nakrájenou Heru (musí mít pokojovou teplotu, aby se s ní dalo dobře pracovat) a žloutek.
  2. Těsto rukama zpracujte a dejte minimálně na 2 hodiny do lednice (já těsto nechávám v lednici klidně i přes noc).
  3. Potom z těsta vytvarujte rohlíčky (já požívám speciální strojek s nástavcem na rohlíčky).
  4. Plech vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem. Rohlíčky se pečou na 180°C, přibližně 5 až 10 minut.
  5. Po vyndání z trouby chvíli počkejte a potom rohlíčky obalte v moučkovém cukru (je potřeba, aby rohlíčky byly ještě teplé, ale ne horké, protože by se hodně lámaly).

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět do komentářů nebo na instagram! 😊

2 thoughts on “Vanilkové rohlíčky”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *