Dneska je druhá adventní neděle, což znamená, že tu pro vás mám další recept na vánoční cukroví. Tentokrát to bude klasika – vanilkové rohlíčky . Tenhle recept je u nás v rodině už snad 20 let. Na rohlíčky používám kukuřičnou hladkou mouku, kterou asi v jiných receptech nenajdete, ale my je tak pečeme už léta a vyhovuje nám to. Letos jsem poprvé na obalení použila třtinový moučkový cukr místo klasického a všema deseti doporučuju. Proto nejsou rohlíčky sněhově bílé, ale spíš do zlatova.
Co budete potřebovat:
- 190 g kukuřičné hladké mouky
- 50 g solamylu
- 160 g Hery
- 50 g (třtinového) cukru
- 100 g namletých vlašských ořechů
- 1 žloutek
- balení moučkového (třtinového) cukru na obalení
Postup:
- Nejdřív smíchejte všechny sypké suroviny. Potom přidejte na kousky nakrájenou Heru (musí mít pokojovou teplotu, aby se s ní dalo dobře pracovat) a žloutek.
- Těsto rukama zpracujte a dejte minimálně na 2 hodiny do lednice (já těsto nechávám v lednici klidně i přes noc).
- Potom z těsta vytvarujte rohlíčky (já požívám speciální strojek s nástavcem na rohlíčky).
- Plech vymažte máslem nebo vyložte pečícím papírem. Rohlíčky se pečou na 180°C, přibližně 5 až 10 minut.
- Po vyndání z trouby chvíli počkejte a potom rohlíčky obalte v moučkovém cukru (je potřeba, aby rohlíčky byly ještě teplé, ale ne horké, protože by se hodně lámaly).
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět do komentářů nebo na instagram!
Práve sa pystam.do pečenia…s cestom sa pracuje vyborne.
Dakujem za recept
To mám radost. Snad budou i chutnat 🙂