Bezlepkové koblihy jsem vždycky chtěla ochutnat. Měla jsem z nich ale obrovský respekt a byla jsem přesvědčená, že by dopadly katastroficky. V obchodě se zdravou výživou (u nás v malém městě) jsem přednedávnem narazila na bezlepkovou směs na koblihy. Řekla jsem si, že ze směsi by příprava mohla být jednodušší, a tak jsem si jí koupila.
Je to bezlepková směs na jemné koblihy od značky Natural Jihlava. Na krabičce je krok za krokem popsaný postup, jak koblihy udělat. Do směsi je potřeba přidat ještě několik surovin. Jsou to většinou suroviny, které má člověk běžně doma (např. cukr, žloutek,..). Taky je potřeba si nechat vzejít kvásek z mléka, cukru a droždí.
První pokus jsem vyzkoušela jen z třetinové dávky a musím přiznat, že se mi koblihy vůbec nepovedly. Mohla jsem si za to ale sama, protože pečení podle jasně stanoveného receptu mi moc nejde a vždycky mám potřebu to nějak „vylepšit“. Někdy to vyjde, ale u koblih se mi to hodně vymstilo. Podruhé už jsem se striktně držela postupu a povedly se úžasně.
Pokud máte koblihy rádi a při bezlepkové dietě vám chybí, tak rozhodně doporučuju vyzkoušet. Jsou skvělé! Zkuste se po směsi podívat v obchodech se zdravou výživou. Pokud neseženete tam, tak se dá objednat i přes internet.
Dokonce se mi podařilo koblihy i naplnit marmeládou. Použila jsem k tomu zdobičku na dort (je to takový ten typ zdobičky, která vypadá jako velká injekce). Jen jsem nedokázala odhadnout kolik marmelády je tak akorát. Příště dám určitě víc.