Pokud mě sledujete na instagramu, tak už jste možná zaznamenali můj první pokus o bezlepkové vafle. Hrozně jsem chtěla vafle ochutnat, ale kupované mě moc nelákají (v Tescu jsem viděla vafle od Schäru, pokud je někdo sháníte). Takže jsem si letos na podzim pořídila vaflovač a metodou pokus omyl se snažím vykoumat ten nejlepší recept na bezlepkové vafle.
Zatím nechci moc prozrazovat, protože bych se s vámi chtěla podělit jen o ten jeden finální recept, který bude podle mých představ nejideálnější. Prozradím vám ale, že první pokus jsem zkoušela z bezlepkové směsi od Jizerky a to nejspíš nebude ta nejlepší cesta. Chuťově byly dobré, ale těsto nebylo vůbec nadýchané. Nechci ale dávat všechnu vinu mouce, protože to byly moje první vafle a určitě jsem udělala pár chyb.
Podruhé jsem vafle zkusila udělat naslano. Jelikož mám před sebou ještě několik pokusů, tak abych se těch sladkých nepřejedla . Tentokrát jsem vyzkoušela samokypřící mouku od Doves farm a musím říct, že vafle dopadly mnohem lépe (že by to byla ta správná mouka? ).
Dám tomu ještě čas a pár dalších pokusů. Ale už teď se nemůžu dočkat až se s vámi o finální recept podělím!