„Thumbprint“ sušenky s oříškovou náplní

Znáte „thumbprint“ sušenky? Myslím, že česky se jim říká „důlkové“. Před pečením do nich uděláte palcem důlek, který si pak můžete naplnit čím chcete. Letos jsem si říkala, že bych je mohla zkusit udělat jako vánoční cukroví. Jsou z pohankové mouky, namletých ořechů a náplň je z čokolády.

Co budete potřebovat:

  • 200 g pohankové mouky
  •  50 g lískových ořechů (namletých)
  • 150 g třtinového cukru
  •  180 g Hery (pokojové teploty)
  •  5 polévkových lžic kakaa
  • vejce
  • na náplň: vysokoprocentní čokoláda, 20g nasekaných lískových ořechů

Postup:

  1. V míse smíchejte pohankovou mouku, třtinový cukr, kakao a 50 g namletých lískových ořechů. Potom přidejte změklou Heru, vejce a propracujte v těsto.
  2.  Z těsta vytvarujte malé kuličky a vyskládejte je na plech vyložený pečícím papírem (nechte mezi nimi zhruba třícentimetrové mezery).
  3. Do každé kuličky udělejte prstem důlek. Pamatujte, že čím hlubší důlky budou, tím více se tam vejde náplně.
  4.  Sušenky pečte na 180°C přibližně 10 minut.
  5. Až sušenky vychladnou, tak do důlků nalijte náplň. Na náplň stačí ve vodní lázni rozpustit čokoládu a zamíchat do ní 20 g nasekaných lískových ořechů.
  6.  „Thumbprint“ sušenky je nejlepší skladovat v lednici.

Pokud se do cukroví pustíte, tak mi nezapomeňte dát vědět! 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *