Mrkvovo-skořicové cupcaky

Pokud čtete tenhle recept hned po vydání, tak přeju krásné Velikonoce! Vždycky, když slyším o přidávání zeleniny do dezertů, tak jsem trochu skeptická 😂. Zatím ale pokaždé, když jsem něco takové vyzkoušela, tak to vyšlo na jedničku (viz. můj starší recept na dýňové brownies 😍). Skořice s mrkví je podle mě ideální dvojka. Recept vyjde na 12 cupcaků.

Co budete potřebovat:

  • 140 g mouky (tentokrát jsem použila neutrální směs od Jizerky)
  • 330 g nastrouhané mrkve
  • 100 ml rozpuštěného kokosového oleje (samozřejmě ho můžete nahradit klasickým olejem)
  • 55 g třtinového cukru
  • 2 vejce
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 2 lžičky skořice
  • špetka soli

Na krém:

  • 250 g mascarpone
  • 50 g másla
  • 1 vanilkový cukr

Postup:

  1. Troubu si předehřejeme na 175°C.
  2. Smícháme mouku, třtinový cukr, skořici, kypřící prášek a špetku soli.
  3. Ve druhé míse smícháme nastrouhanou mrkev s olejem.
  4. Sypkou směs potom přimícháme k mrkvi s olejem a přidáme dvě vejce. Důkladně promícháme.
  5. Formičky na muffiny naplníme do tří čtvrtin. Pokud budete péct v plechu na muffiny, tak ho nejdříve vyložte papírovými muffinovými košíčky.
  6. Pečeme zhruba 20 minut.
  7. Mascarpone, máslo a vanilkový cukr ušleháme dohromady ručním mixérem. A krém je na světě! 😊
  8. Cupcaky necháme úplně vychladnout a můžeme zdobit.

Dobrou chuť 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *