Pokud čtete tenhle recept hned po vydání, tak přeju krásné Velikonoce! Vždycky, když slyším o přidávání zeleniny do dezertů, tak jsem trochu skeptická . Zatím ale pokaždé, když jsem něco takové vyzkoušela, tak to vyšlo na jedničku (viz. můj starší recept na dýňové brownies ). Skořice s mrkví je podle mě ideální dvojka. Recept vyjde na 12 cupcaků.
Co budete potřebovat:
- 140 g mouky (tentokrát jsem použila neutrální směs od Jizerky)
- 330 g nastrouhané mrkve
- 100 ml rozpuštěného kokosového oleje (samozřejmě ho můžete nahradit klasickým olejem)
- 55 g třtinového cukru
- 2 vejce
- 1/2 kypřícího prášku
- 2 lžičky skořice
- špetka soli
Na krém:
- 250 g mascarpone
- 50 g másla
- 1 vanilkový cukr
Postup:
- Troubu si předehřejeme na 175°C.
- Smícháme mouku, třtinový cukr, skořici, kypřící prášek a špetku soli.
- Ve druhé míse smícháme nastrouhanou mrkev s olejem.
- Sypkou směs potom přimícháme k mrkvi s olejem a přidáme dvě vejce. Důkladně promícháme.
- Formičky na muffiny naplníme do tří čtvrtin. Pokud budete péct v plechu na muffiny, tak ho nejdříve vyložte papírovými muffinovými košíčky.
- Pečeme zhruba 20 minut.
- Mascarpone, máslo a vanilkový cukr ušleháme dohromady ručním mixérem. A krém je na světě!
- Cupcaky necháme úplně vychladnout a můžeme zdobit.
Dobrou chuť