Mexické enchiladas s kuřecím masem

Tortily jsou jedno z mých úplně nejoblíbenějších jídel a mohla bych je jíst snad pořád. Určitě je všichni znáte, ale věděli jste, že kromě klasické přípravy, je jde připravit také v troubě? Zapečeným tortilám s kuřecím masem, pálivou rajčatovou omáčkou a sýrem se říká enchiladas. Na enchiladas se hodí použít spíš menší tortily. Ty dělá značka Nuevo Progreso (snad jsem to nezkomolila 😂).

Co budete potřebovat:

  • 1 kuřecí prso
  • 8 kukuřičných tortill
  • 4 velká rajčata
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžička chilli pasty
  • 250 g sýra
  • 1 plechovka červených fazolí
  • olivový olej
  • sůl, pepř a koření podle chuti

Postup:

Nejdřív jsem udělala omáčku. Na kapce olivového oleje jsem osmahla půlku cibule a česnek. Rajčata jsem spařila, oloupala, nakrájela na menší kousky a přidala na pánev. Nakonec jsem přidala lžičku chilli pasty, případně můžete přidat sůl, pepř a jiné koření, které máte rádi. Směs jsem přendala do misky a rozmixovala ponorným mixérem.

Jako další jsem udělala náplň do tortill. Na pánvi jsem osmahla druhou polovinu cibule, přidala osolené maso nakrájené na kostičky a fazole. Maso můžete dochutit také pepřem nebo jiným kořením, které máte rádi (třeba sladkou paprikou).

Tortilly jsem ohřála podle návodu, který je na obalu. Každou tortillu jsem pomazala omáčkou, naplnila směsí s masem a zabalila. Zabalené tortilly jsem vyskládala do pekáče, zalila zbytkem omáčky a posypala nastrouhaným sýrem.

Enchiladas jsem pekla 15 minut na 180 °C.

Dobrou chuť 😊