Tortily jsou jedno z mých úplně nejoblíbenějších jídel a mohla bych je jíst snad pořád. Určitě je všichni znáte, ale věděli jste, že kromě klasické přípravy, je jde připravit také v troubě? Zapečeným tortilám s kuřecím masem, pálivou rajčatovou omáčkou a sýrem se říká enchiladas. Na enchiladas se hodí použít spíš menší tortily. Ty dělá značka Nuevo Progreso (snad jsem to nezkomolila ).
Co budete potřebovat:
- 1 kuřecí prso
- 8 kukuřičných tortill
- 4 velká rajčata
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1 lžička chilli pasty
- 250 g sýra
- 1 plechovka červených fazolí
- olivový olej
- sůl, pepř a koření podle chuti
Postup:
Nejdřív jsem udělala omáčku. Na kapce olivového oleje jsem osmahla půlku cibule a česnek. Rajčata jsem spařila, oloupala, nakrájela na menší kousky a přidala na pánev. Nakonec jsem přidala lžičku chilli pasty, případně můžete přidat sůl, pepř a jiné koření, které máte rádi. Směs jsem přendala do misky a rozmixovala ponorným mixérem.
Jako další jsem udělala náplň do tortill. Na pánvi jsem osmahla druhou polovinu cibule, přidala osolené maso nakrájené na kostičky a fazole. Maso můžete dochutit také pepřem nebo jiným kořením, které máte rádi (třeba sladkou paprikou).
Tortilly jsem ohřála podle návodu, který je na obalu. Každou tortillu jsem pomazala omáčkou, naplnila směsí s masem a zabalila. Zabalené tortilly jsem vyskládala do pekáče, zalila zbytkem omáčky a posypala nastrouhaným sýrem.
Enchiladas jsem pekla 15 minut na 180 °C.
Dobrou chuť