Bezlepková bublanina

Na instagramu jste si včera odhlasovali, že mám upéct bublaninu. Tak tady je. Možná vám recept bude připadat trochu povědomý, protože je to podobné těsto, na které jsem vám sem recept už dřív sepisovala. Rozhodla jsem se radši neriskovat a vsadila na těsto, které mám už dobře ozkoušené. Ono totiž když jsem improvizovala a zkoušela bublaninu z jogurtového těsta, tak to moc dobře nedopadlo 😄. V receptu není mouka, jen bramborový škrob. Bublaninu můžete udělat s jakýmkoliv ovocem. Já tam dala všechno, co se mi doma nahromadilo: jahody, maliny, třešně a borůvky. Recept by měl vyjít na koláčovou formu o průměru 21,5 cm nebo třeba na pekáček 20 x 24cm.

Co budete potřebovat:

  • 100 g bramborového škrobu
  • 3 vejce
  • 125 ml řepkového oleje (nebo kokosového)
  • 60 g třtinového cukru
  • jeden vanilkový cukr
  • jeden pudinkový prášek (bezlepkový je například vanilkový nebo čokoládový od značky Dr. Oetker)
  • 1/2 kypřícího prášku
  • špetku soli
  • 400 g ovoce

Postup:

  1. Vejce vyndejte z lednice zhruba půl hodiny před tím, než začnete dělat těsto.
  2. Žloutky oddělte od bílků. Žloutky s cukrem vyšlehejte do žluté pěny. Potom za stálého šlehání přidávejte olej, bramborový škrob, pudinkový prášek, kypřící prášek, vanilkový cukr a špetku soli.
  3. Z bílků vyšlehejte sníh, který potom postupně opatrně zamíchejte do těsta.
  4. Formu nebo pekáček vyložte pečícím papírem.
  5. Těsto vlijte do formy a nahoru dejte nakrájené ovoce.
  6. Pečte na 180°C zhruba 30 minut.

Nezapomeňte mi dát vědět, pokud recept vyzkoušíte 😊 .

6 thoughts on “Bezlepková bublanina”

  1. Pingback: Mandlové galetky s ovocem – Glutenfree Denisa

  2. Zdravím,
    Moc děkuju za super recept – koláč je opravdu výborný!💛 Dělala jsem ho s višněma – a kontrast sladké těsto a kyselé višně je mňam. Jen mě teda v průběhu dost vyděsila konzistence těsta – bylo hodně takové jiné (tuhé, olejové – dokud jsem nepřidala i vyšlehané bílky) a do poslední chvíle jsem se bála, jestli se mi to vůbec povede.🙈 proto mě napadlo, že kdybyste tu měla třeba i fotky z průběhu přípravy, jak těsto má vypadat atd., tak by to bylo super!🤓
    Ještě jednou moc díky!🥰

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *