Bezlepková pizza

Recept na pizzu byl úplně prvním receptem, co jsem na blog napsala. Nikdy jsem o něm ale moc nemluvila, protože jsem věděla, že s ním ještě nejsem na 100% spokojená. Zkoušela jsem ho trochu obměňovat a teď už vám můžu s klidným srdcem říct, že jsem ten můj stoprocentní recept našla. Co si budeme povídat, bezlepková pizza asi nikdy nebude úplně stejná, jako ta s lepkem. S tímhle receptem jsem ale fakt spokojená 😊.

Co budete potřebovat:

  • 300g mouky (na pizzu používám Schär Universal Mix)
  • 200 až 230ml vlažné vody (podle konzistence těsta)
  • 30ml oleje
  • čajová lžička soli
  • 10g čerstvého droždí (to je zhruba 1/4 kostky)
  • lžička třtinového cukru

Postup:

  1. Do malé mističky rozdrobte droždí, přidejte lžičku cukru, lžíci vlažné vody, rozmíchejte a nechte 20 minut odstát.
  2. Do velké mísy nasypte mouku, sůl, přilijte olej, připravené droždí, přibližně 200ml vlažné vody a vypracujte v těsto. Pokud by se těsto příliš drobilo a nedrželo pohromadě, tak postupně přidávejte vlažnou vodu.
  3. Těsto přikryjte utěrkou a nechte aspoň hodinu kynout na teplém místě.
  4. Po vykynutí těsto položte na plech vyložený pečícím papírem a roztahováním vytvořte tvar pizzy (můžete použít i váleček). Pizzu ozdobte a dejte péct do trouby rozehřáté na 250°C. Po deseti minutách troubu zmírněte na 200°C a pečte ještě zhruba15 až 20 minut.

Pokud pizzu vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět 😊.

4 thoughts on “Bezlepková pizza”

  1. Pizza je skvělá, jen jsem dala 230g Schär Mix B a 70g Doves Farm chlebová tmavá… ale jinak postupovala stejne.. Recept parádní.. diky moc. Uloženo.😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *