Kakaové „Kinder“ řezy

Pozor, pozor: tento recept jsem nevymyslela já, ale moje ségra. Omlouvám se, ale slíbila jsem jí, že to napíšu hned v první větě 😄. Mám radost, že se s vámi můžu podělit o recept na tyhle lehké kakaové řezy, které se nápadně podobají Kinder mléčnému řezu. Nejen vzhledově, ale i chuťově. Pokud vám tahle pochoutka chybí, tak určitě doporučuju recept vyzkoušet. Těsto vyjde na plech o rozměru 35 x 35 cm. Řez bude poloviční (těsto se přepůlí).

Co budete potřebovat:

Na těsto:

  • 100g cukru
  • 5 vajec
  • 2 lžíce solamylu
  • 1/2 lžičky citronové kůry
  • 2 lžíce kakaa

Na krém:

  • 250g tvarohu
  • 200 ml smetany ke šlehání
  • jeden vanilkový cukr

Postup:

  1. Ingredience z lednice vyndejte alespoň 30 minut předem.
  2. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh.
  3. V menší misce smíchejte solamyl s cukrem, kakaem a citronovou kůrou.
  4. Do sněhu opatrně po jednom přimíchejte žloutky. Nakonec postupně přimíchejte i směs solamylu, cukru, kakaa a citronové kůry.
  5. Plech vyložte pečícím papírem, který ještě potřete kapkou oleje (je to důležité proto, aby se křehké těsto nepřichytilo k papíru). Na papír rozprostřete těsto tak, aby vznikla přibližně dvoucentimetrová vrstva.
  6. Pečte zhruba 10 minut v troubě předehřáté na 190 °C. Po upečení nechte vychladnout.
  7. Mezitím si připravte krém. Smetanu vyšlehejte a potom smíchejte s tvarohem a vanilkovým cukrem.
  8. Připravené těsto rozkrojte napůl. Jednu polovinu potřete krémem a přiklopte druhou polovinou.
  9. Řezy dejte před podáváním ještě aspoň na 30 minut do lednice, aby krém hezky ztuhl. Řezy skladujte v lednici.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět 😊.

2 thoughts on “Kakaové „Kinder“ řezy”

    1. Dobrý den, já kukuřičný škrob používám spíš třeba na zahušťování krémů a nejsem si jistá, jestli by v těstě fungoval podobně jako solamyl 😊. Pro jistotu bych raději zůstala u solamylu.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *