Řezy, které vidíte na fotkách, jsem nepekla já. Pekla je moje babička. Jsou tak hezký, že jsem si je musela vyfotit a napadlo mě, že jsem vám sem ještě nenapsala recept na bezlepkové piškotové těsto, který máme v rodině už hrozně dlouho a posloužil i tentokrát jako základ řezů. Do receptu se vůbec nedává mouka, ale jen bramborový škrob. Tak třeba se vám bude recept někdy hodit .
Co budete potřebovat:
- 5 vajec
- 125 g cukru
- 180 g bramborového škrobu
- 250 ml oleje
- 2 pudinkové prášky
- 1/2 prášku do pečiva
- vanilkový cukr
- špetku soli
- citronová kůra
Postup:
- Ingredience z lednice vyndejte alespoň 30 minut před pečením.
- Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh.
- Žloutky ušlehejte s cukrem a postupně za stálého šlehání přidávejte olej, bramborový škrob, pudinkové prášky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
- Jako poslední do těsta zamíchejte hotový sníh a citronovou kůru.
- Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 200 °C zhruba 30 minut.
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět .