Bezlepkové piškotové těsto

Řezy, které vidíte na fotkách, jsem nepekla já. Pekla je moje babička. Jsou tak hezký, že jsem si je musela vyfotit a napadlo mě, že jsem vám sem ještě nenapsala recept na bezlepkové piškotové těsto, který máme v rodině už hrozně dlouho a posloužil i tentokrát jako základ řezů. Do receptu se vůbec nedává mouka, ale jen bramborový škrob. Tak třeba se vám bude recept někdy hodit 😊.

Co budete potřebovat:

  • 5 vajec
  • 125 g cukru
  • 180 g bramborového škrobu
  • 250 ml oleje
  • 2 pudinkové prášky
  • 1/2 prášku do pečiva
  • vanilkový cukr
  • špetku soli
  • citronová kůra

Postup:

  1. Ingredience z lednice vyndejte alespoň 30 minut před pečením.
  2. Oddělte žloutky od bílků. Z bílků vyšlehejte sníh.
  3. Žloutky ušlehejte s cukrem a postupně za stálého šlehání přidávejte olej, bramborový škrob, pudinkové prášky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
  4. Jako poslední do těsta zamíchejte hotový sníh a citronovou kůru.
  5. Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 200 °C zhruba 30 minut.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět 😊.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *