Bezlepkové „koka“ sušenky

Dneska pro vás mám jednoduchý a rychlý recept na bezlepkové „koka“ sušenky z rýžové a kokosové mouky. Díky kokosové mouce jsou sušenky hezky vláčné, a to i další dny po upečení (doporučuji je skladovat v lednici). Recept vyjde zhruba na jeden plech sušenek.

Co budete potřebovat:

  • 80g rýžové mouky
  • 45g kokosové mouky
  • 70g másla (pokojové teploty)
  • 1 vejce
  • 80g třtinového cukru
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • lžička kypřícího prášku
  • špetka soli

Postup:

  1. Máslo (pokojové teploty) utřete s cukrem. Potom přidejte vejce a prošlehejte ručním mixérem.
  2. Přidejte prosáté mouky, kakao, lžičku kypřícího prášku, špetku soli, a jako poslední přidejte strouhaný kokos.
  3. Směs propracujte v těsto, ze kterého potom vytvarujte sušenky.
  4. Sušenky pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 180°C zhruba 10 minut.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět!  😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *