Dneska pro vás mám jednoduchý a rychlý recept na bezlepkové „koka“ sušenky z rýžové a kokosové mouky. Díky kokosové mouce jsou sušenky hezky vláčné, a to i další dny po upečení (doporučuji je skladovat v lednici). Recept vyjde zhruba na jeden plech sušenek.
Co budete potřebovat:
- 80g rýžové mouky
- 45g kokosové mouky
- 70g másla (pokojové teploty)
- 1 vejce
- 80g třtinového cukru
- 2 vrchovaté lžíce kakaa
- 2 lžíce strouhaného kokosu
- lžička kypřícího prášku
- špetka soli
Postup:
- Máslo (pokojové teploty) utřete s cukrem. Potom přidejte vejce a prošlehejte ručním mixérem.
- Přidejte prosáté mouky, kakao, lžičku kypřícího prášku, špetku soli, a jako poslední přidejte strouhaný kokos.
- Směs propracujte v těsto, ze kterého potom vytvarujte sušenky.
- Sušenky pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 180°C zhruba 10 minut.
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět!