Brownies už určitě všichni znáte. Věděli jste ale, že má i svůj světlý opak, kterému se říká blondies? Klasicky se dělá stejně jako brownies, jen v receptu vynecháte kakao a hořkou čokoládu vyměníte za bílou. Jelikož já bílou čokoládu moc nemusím, tak jsem přemýšlela, jak jí nahradit. Výsledkem je tohle blondies z arašídového másla. Recept vyjde na plech o rozměru 30 x 21 cm.
Co budete potřebovat:
- 125g bezlepkové ovesné mouky
- 100g arašídového másla
- 4 vejce
- 40g mandlové mouky
- 50g třtinového cukru
- 70ml mléka
- 1 lžička kypřícího prášku
- špetka soli
- balíček máslových sušenek (já použila Digestive od Gullónu, odkaz tady)
Postup:
- Ingredience z lednice si vyndejte aspoň 30 minut před pečením.
- Jako první vyšlehejte vejce s cukrem do žluté pěny. Přidejte obě mouky a zamíchejte. Potom přidejte arašídové máslo, mléko a znovu zamíchejte. Jako poslední zamíchejte do těsta lžičku kypřícího prášku a špetku soli.
- Sušenky si nalámejte na menší kusy. Plech vyložte pečícím papírem. Zhruba třetinu sušenek dejte na dno, potom vlijte těsto a zbytek sušenek vyskládejte na těsto.
- Pečte v troubě předehřáté na 170°C zhruba 30 minut.
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět .