Blondies z arašídového másla

Brownies už určitě všichni znáte. Věděli jste ale, že má i svůj světlý opak, kterému se říká blondies? Klasicky se dělá stejně jako brownies, jen v receptu vynecháte kakao a hořkou čokoládu vyměníte za bílou. Jelikož já bílou čokoládu moc nemusím, tak jsem přemýšlela, jak jí nahradit. Výsledkem je tohle blondies z arašídového másla. Recept vyjde na plech o rozměru 30 x 21 cm.

Co budete potřebovat:

  • 125g bezlepkové ovesné mouky
  • 100g arašídového másla
  • 4 vejce
  • 40g mandlové mouky
  • 50g třtinového cukru
  • 70ml mléka
  • 1 lžička kypřícího prášku
  • špetka soli
  • balíček máslových sušenek (já použila Digestive od Gullónu, odkaz tady)

Postup:

  1. Ingredience z lednice si vyndejte aspoň 30 minut před pečením.
  2. Jako první vyšlehejte vejce s cukrem do žluté pěny. Přidejte obě mouky a zamíchejte. Potom přidejte arašídové máslo, mléko a znovu zamíchejte. Jako poslední zamíchejte do těsta lžičku kypřícího prášku a špetku soli.
  3. Sušenky si nalámejte na menší kusy. Plech vyložte pečícím papírem. Zhruba třetinu sušenek dejte na dno, potom vlijte těsto a zbytek sušenek vyskládejte na těsto.
  4. Pečte v troubě předehřáté na 170°C zhruba 30 minut.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět 😊.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *