Snad pro vás není název receptu matoucí. Všichni totiž pečou „banana bread“, ale já se rozhodla upéct „lemon bread“ . Nebyla jsem si jistá, co z toho vznikne a musím říct, že jsem hodně mile překvapená. Hned jsem ho snědla a upekla znova. Navíc je recept opravdu strašně jednoduchý. Tak snad bude chutnat i vám.
Co budete potřebovat:
- 1 hrníček mouky (já používám bezlepkovou Jizerku nebo Schär mix B)
- 3/4 hrníčku mandlové mouky nebo najemno nasekaných mandlí
- 1/4 hrníčku třtinového cukru
- 1 hrníček mléka (použila jsem mandlové, ale stačí klasické)
- 2 vejce
- kůra z jednoho citrónu
- 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
- 1 polévková lžíce máku
- kypřící prášek
- špetka soli
- mandlové lupínky na ozdobení
Postup:
- V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny.
- V druhé míse smíchejte vejce, mléko, citrónovou kůru a šťávu.
- Tekutou směs vmíchejte do sypké. A je to!
- Formu si nejdříve vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto.
- Vrch můžete posypat mandlovými lupínky.
- Pečte na 170°C zhruba 25 až 35 minut.
Pokud ho vyzkoušíte, tak mi určitě napište na instagram, jak se povedl
Pingback: Pomerančový „chlebíček“ – Glutenfree Denisa