Citrónový „chlebíček“

Snad pro vás není název receptu matoucí. Všichni totiž pečou „banana bread“, ale já se rozhodla upéct „lemon bread“ 😄. Nebyla jsem si jistá, co z toho vznikne a musím říct, že jsem hodně mile překvapená. Hned jsem ho snědla a upekla znova. Navíc je recept opravdu strašně jednoduchý. Tak snad bude chutnat i vám.

Co budete potřebovat:

  • 1 hrníček mouky (já používám bezlepkovou Jizerku nebo Schär mix B)
  • 3/4 hrníčku mandlové mouky nebo najemno nasekaných mandlí
  • 1/4 hrníčku třtinového cukru
  • 1 hrníček mléka (použila jsem mandlové, ale stačí klasické)
  • 2 vejce
  • kůra z jednoho citrónu
  • 2 polévkové lžíce citrónové šťávy
  • 1 polévková lžíce máku
  • kypřící prášek
  • špetka soli
  • mandlové lupínky na ozdobení

Postup:

  1. V jedné míse smíchejte všechny sypké suroviny.
  2. V druhé míse smíchejte vejce, mléko, citrónovou kůru a šťávu.
  3. Tekutou směs vmíchejte do sypké. A je to!
  4. Formu si nejdříve vyložte pečícím papírem a nalijte do ní těsto.
  5. Vrch můžete posypat mandlovými lupínky.
  6. Pečte na 170°C zhruba 25 až 35 minut.

Pokud ho vyzkoušíte, tak mi určitě napište na instagram, jak se povedl 😊

1 thought on “Citrónový „chlebíček“”

  1. Pingback: Pomerančový „chlebíček“ – Glutenfree Denisa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *