Konečně skoro po měsíci přidávám zase recept. Bohužel poslední dobou nemám na pečení tolik času (#studentslife) . Nedávno jsem si vzpomněla na citrónový chlebíček, který jsem pekla přibližně před rokem a dostala jsem na něj hroznou chuť. Nakonec jsem se rozhodla recept trochu pozměnit a udělat pomerančový. Recept je hodně podobný, jen jsem udělala trochu větší dávku, aby byl vyšší, vynechala jsem mák a přidala víc cukru. Proto ho radši přidávám znovu samostatně. Jelikož jsem byla líná vážit, tak jsem ho pekla od oka, a proto recept není v gramech, ale hrníčcích.
Co budete potřebovat:
- 1 a 1/2 hrníčku bezlepkové mouky (já používám bezlepkovou Jizerku nebo Schär Bread mix)
- 1 hrníček mandlové mouky nebo najemno nasekaných mandlí
- 1/2 až 3/4 hrníčku třtinového cukru (podle toho jak sladíte)
- 1 hrníček mléka
- 2 vejce
- pomeranč
- kypřící prášek
- špetka soli
Potřebuješ variantu bez laktózy? Pro variantu bez laktózy stačí použít místo klasického mléka třeba mandlové. I já po něm občas sáhnu.
Postup:
- Nejdřív smíchejte všechny sypké suroviny. Potom přidejte vejce a mléko.
- Pomeranč pořádně umyjte a ostrouhejte z něj kůru (po celé ploše pomeranče). Potom pomeranč rozkrojte na dvě poloviny a vymačkejte z něj všechnu šťávu. Kůru i šťávu přidejte do mísy k ostatním ingrediencím.
- Těsto pořádně promíchejte, aby v něm nebyly hrudky.
- Pečte ve formě vyložené pečícím papírem na 170°C zhruba 25 až 35 minut.
Až recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět do komentářů nebo na instagram .