Dneska mám pro vás tip, který může mít dvojí využití. Jednak je to super recept na relativně zdravé mlsaní a jednak to může být tip na to, jak využít rozpuštěnou čokoládu, když vám třeba při zdobení zbyde. Jsou to nepečené košíčky jen z vysokoprocentní čokolády, oříškového másla, nasekaných oříšků a slaného karamelu. Nicméně ve fantazii se meze nekladou a myslím si, že si do nich můžete dát, co vás napadne (třeba s kokosem by byly určitě taky super). Další věc, kterou budete potřebovat, jsou silikonové nebo papírové košíčky na muffiny, ze kterých půjdou čokoládové košíčky hezky vyloupnout. Z jedné celé čokolády by měl recept vyjít přibližně na 5 košíčků.
Co budete potřebovat:
- vysokoprocentní čokoládu
- oříškové máslo (já použila tuhle kešu pastu ze Světa plodů)
- nasekané mandle
- slaný karamel (ten mám taky ze Světa plodů, odkaz tady)
Postup:
- Na dno papírových nebo silikonových košíčků dejte zhruba dvě lžičky rozehřáté čokolády. Čokoládu rozprostřete tak, aby byla na dně a trochu i na okraji formiček (cca do výšky jednoho centimetru). Potom dejte košíčky do lednice a nechte ztuhnout.
- V druhém kroku přidejte do každého košíčku lžičku oříškového másla a posypejte nasekanými mandlemi. Potom doporučuju dát zase aspoň na chvíli do lednice, aby máslo trochu zatuhlo.
- Nakonec přidejte vrchní vrstvu čokolády, posypejte slaným karamelem a nechte v lednici úplně ztuhnout.
Pokud košíčky vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět do komentářů nebo na instagram.