Jahodový koláč s mascarpone

Po dlouhé době jsme měli doma jahody 😍. Rozhodla jsem se z nich něco upéct. Byla to improvizace z toho, co jsme měli doma v lednici, ale musím říct, že výsledek dopadl fakt dobře. Akorát nevím jak to pojmenovat. Nejpodobnější je to asi koláči 😄. Je to opět jednoduchý recept, na který budete potřebovat jen 6 ingrediencí (+ kousíček másla nebo trochu oleje).

Co budete potřebovat:

  • bezlepkové listové těsto
  • 250 g mascarpone
  • 250 g měkkého tvarohu
  • polévková lžíce třtinového cukru
  • jahody
  • nasekané mandle
  • trochu másla na potření

Postup:

  1. Listové těsto vyválejte a dejte na plech s pečícím papírem. Okraje těsta přeložte, aby vznikl přibližně centimetrový vyvýšený okraj. Dno propíchejte vidličkou, a potom těsto potřete rozehřátým máslem. Jelikož má těsto tendenci se při pečení nafouknout, tak jsem na vrch dala ještě jeden plát pečícího papíru a zatížila dalším (trochu menším) pekáčem. Těsto pečte zhruba 10 minut na 200°C.
  2. Upečené listové těsto nechte vychladnout. Na těsto potom přidejte krém, na který stačí jen smíchat mascarpone, tvaroh a cukr.
  3. Koláč ozdobte nakrájenými jahodami a mandlemi.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět do komentářů nebo na instagram 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *