Po dlouhé době jsme měli doma jahody . Rozhodla jsem se z nich něco upéct. Byla to improvizace z toho, co jsme měli doma v lednici, ale musím říct, že výsledek dopadl fakt dobře. Akorát nevím jak to pojmenovat. Nejpodobnější je to asi koláči . Je to opět jednoduchý recept, na který budete potřebovat jen 6 ingrediencí (+ kousíček másla nebo trochu oleje).
Co budete potřebovat:
- bezlepkové listové těsto
- 250 g mascarpone
- 250 g měkkého tvarohu
- polévková lžíce třtinového cukru
- jahody
- nasekané mandle
- trochu másla na potření
Postup:
- Listové těsto vyválejte a dejte na plech s pečícím papírem. Okraje těsta přeložte, aby vznikl přibližně centimetrový vyvýšený okraj. Dno propíchejte vidličkou, a potom těsto potřete rozehřátým máslem. Jelikož má těsto tendenci se při pečení nafouknout, tak jsem na vrch dala ještě jeden plát pečícího papíru a zatížila dalším (trochu menším) pekáčem. Těsto pečte zhruba 10 minut na 200°C.
- Upečené listové těsto nechte vychladnout. Na těsto potom přidejte krém, na který stačí jen smíchat mascarpone, tvaroh a cukr.
- Koláč ozdobte nakrájenými jahodami a mandlemi.
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět do komentářů nebo na instagram