Kakaové palačinky

Mám pocit, že se mi konečně podařilo najít ideální recept na palačinky. Palačinky většinou dělám z pohankové mouky. Tentokrát jsem ale vyzkoušela směs kukuřičné a kaštanové mouky. Musím přiznat, že takhle mi palačinky chutnaly víc 😋. V receptu navíc nenajdete žádný cukr. To ovšem můžete v klidu dohnat tím, co si na palačinky dáte 😂. Já jsem zvolila banán, namleté vlašské ořechy, skořici a čekankový sirup.

Co budete potřebovat:

  • 120 g kukuřičné mouky
  • 40 g kaštanové mouky
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • 2 vejce
  • 300 ml mléka
  • 2 lžíce rozpuštěného másla
  • špetka soli

Postup:

  1. Nejprve smícháme všechny sypké suroviny, tedy kukuřičnou mouku, kaštanovou mouku, kakao a špetku soli.
  2. Potom přidáme vejce, rozpuštěné máslo a přibližně 280 ml mléka. Zamícháme a případně ještě přidáváme mléko podle potřeby. Konzistence těsta na palačinky by měla být spíše řidší.
  3. Když už v těstě nejsou žádné hrudky, tak dáme zakryté těsto do ledničky. V ledničce by mělo být aspoň dvě hodiny před smažením. Já jsem měla palačinky ke snídani, a tak jsem si těsto připravila už večer a nechala v ledničce přes noc.
  4. Palačinky můžete smažit buď na klasickém oleji nebo i na kokosovém. Oleje ovšem stačí opravdu jen trošku.

TIP: Pokud chcete docílit velkých a tenkých palačinek, tak dejte na pánev přibližně 3/4 naběračky těsta a potom pánvičku opatrně naklánějte na všechny strany a nechte těsto stéct až k okrajům.

Dobrou chuť 😊

Do palačinek jsem si dala banán, namleté vlašské ořechy a skořici. Palačinky jsem si potom ještě polila čekankovým sirupem.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *