Mám pocit, že se mi konečně podařilo najít ideální recept na palačinky. Palačinky většinou dělám z pohankové mouky. Tentokrát jsem ale vyzkoušela směs kukuřičné a kaštanové mouky. Musím přiznat, že takhle mi palačinky chutnaly víc . V receptu navíc nenajdete žádný cukr. To ovšem můžete v klidu dohnat tím, co si na palačinky dáte . Já jsem zvolila banán, namleté vlašské ořechy, skořici a čekankový sirup.
Co budete potřebovat:
- 120 g kukuřičné mouky
- 40 g kaštanové mouky
- 3 polévkové lžíce kakaa
- 2 vejce
- 300 ml mléka
- 2 lžíce rozpuštěného másla
- špetka soli
Postup:
- Nejprve smícháme všechny sypké suroviny, tedy kukuřičnou mouku, kaštanovou mouku, kakao a špetku soli.
- Potom přidáme vejce, rozpuštěné máslo a přibližně 280 ml mléka. Zamícháme a případně ještě přidáváme mléko podle potřeby. Konzistence těsta na palačinky by měla být spíše řidší.
- Když už v těstě nejsou žádné hrudky, tak dáme zakryté těsto do ledničky. V ledničce by mělo být aspoň dvě hodiny před smažením. Já jsem měla palačinky ke snídani, a tak jsem si těsto připravila už večer a nechala v ledničce přes noc.
- Palačinky můžete smažit buď na klasickém oleji nebo i na kokosovém. Oleje ovšem stačí opravdu jen trošku.
TIP: Pokud chcete docílit velkých a tenkých palačinek, tak dejte na pánev přibližně 3/4 naběračky těsta a potom pánvičku opatrně naklánějte na všechny strany a nechte těsto stéct až k okrajům.
Dobrou chuť