Kakaovo-malinový dezert

Dneska tu pro vás mám recept, který vznikl mou improvizací, když jsem si chtěla upéct něco sladkého do práce ke svačině. No a jelikož to dopadlo dobře, tak se s vámi o tuhle mojí improvizaci ráda podělím. Recept je extrémně lehký a relativně rychlý.

Co budete potřebovat:

  • 145 g bezlepkové mouky (já používám bezlepkovou směs od Jizerky nebo mouku Schär mix B)
  • 125 g malin
  • 75 g namletých mandlí
  • 50 g třtinového cukru
  • 2 polévkové lžíce zakysané smetany
  • 2 vejce
  • 150 ml mléka
  • 3 polévkové lžíce kakaa
  • kypřící prášek
  • špetka soli
  • 2 kostičky čokolády (není nutné)

Postup:

  1. Postup je naprosto jednoduchý. Nejprve smíchejte všechny sypké suroviny.
  2. Potom přidejte vejce, zakysanou smetanu a mléko (to přilévejte postupně, podle konzistence těsta). Nakonec do těsta přimíchejte polovinu malin.
  3. Těsto nalijte do formy (nebo na plech) a posypte zbytkem malin a rozdrcenou čokoládou.
  4. Pečte na 170°C přibližně 30-40 minut.

Snad vám bude chutnat . 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *