Dneska tu pro vás mám recept, který vznikl mou improvizací, když jsem si chtěla upéct něco sladkého do práce ke svačině. No a jelikož to dopadlo dobře, tak se s vámi o tuhle mojí improvizaci ráda podělím. Recept je extrémně lehký a relativně rychlý.
Co budete potřebovat:
- 145 g bezlepkové mouky (já používám bezlepkovou směs od Jizerky nebo mouku Schär mix B)
- 125 g malin
- 75 g namletých mandlí
- 50 g třtinového cukru
- 2 polévkové lžíce zakysané smetany
- 2 vejce
- 150 ml mléka
- 3 polévkové lžíce kakaa
- kypřící prášek
- špetka soli
- 2 kostičky čokolády (není nutné)
Postup:
- Postup je naprosto jednoduchý. Nejprve smíchejte všechny sypké suroviny.
- Potom přidejte vejce, zakysanou smetanu a mléko (to přilévejte postupně, podle konzistence těsta). Nakonec do těsta přimíchejte polovinu malin.
- Těsto nalijte do formy (nebo na plech) a posypte zbytkem malin a rozdrcenou čokoládou.
- Pečte na 170°C přibližně 30-40 minut.
Snad vám bude chutnat .