Obvykle na tradičně českou kuchyni moc nejsem, ale chlupatý knedlíky jsou prostě láska. Navíc jsou hrozně jednoduché a na těsto vám stačí jen čtyři ingredience. Je to taky ideální recept, pokud se vám doma nahromadily starší brambory a nevíte, co s nimi. Můj recept vyjde na dvě větší porce.
Co budete potřebovat:
- 750 g brambor (varný typ C)
- 1 vejce
- 150 g rýžové mouky
- čajová lžička soli + na osolení vody
Na podávání: kysané zelí a opečená slanina.
Postup:
- Brambory oloupejte, umyjte a nastrouhejte najemno.
- Nastrouhané brambory nechte 5 minut odstát, a potom z nich vymačkejte přebytečnou tekutinu.
- K vymačkaným bramborám přidejte vejce, rýžovou mouku, sůl a promíchejte.
- Do velkého hrnce nalijte vodu (zhruba do 3/4), osolte ji a dejte vařit.
- Mezitím z připraveného těsta vytvarujte malé válečky.
- Postupně po jednom knedlíky vhazujte do vroucí vody. Až se začnou knedlíky vařit, tak plotnu zmírněte a nechte vařit zhruba 15 minut. Jednou za čas je promíchejte, aby se odlepily od dna hrnce.
- Po uvaření knedlíky vyndejte z hrnce pomocí cedníku a podávejte s kysaným zelím a opečenou slaninou.
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět!