Chlupaté knedlíky

Obvykle na tradičně českou kuchyni moc nejsem, ale chlupatý knedlíky jsou prostě láska. Navíc jsou hrozně jednoduché a na těsto vám stačí jen čtyři ingredience. Je to taky ideální recept, pokud se vám doma nahromadily starší brambory a nevíte, co s nimi. Můj recept vyjde na dvě větší porce.

Co budete potřebovat:

  • 750 g brambor (varný typ C)
  • 1 vejce
  • 150 g rýžové mouky
  • čajová lžička soli + na osolení vody

Na podávání: kysané zelí a opečená slanina.

Postup:

  1. Brambory oloupejte, umyjte a nastrouhejte najemno.
  2. Nastrouhané brambory nechte 5 minut odstát, a potom z nich vymačkejte přebytečnou tekutinu.
  3. K vymačkaným bramborám přidejte vejce, rýžovou mouku, sůl a promíchejte.
  4. Do velkého hrnce nalijte vodu (zhruba do 3/4), osolte ji a dejte vařit.
  5. Mezitím z připraveného těsta vytvarujte malé válečky.
  6. Postupně po jednom knedlíky vhazujte do vroucí vody. Až se začnou knedlíky vařit, tak plotnu zmírněte a nechte vařit zhruba 15 minut. Jednou za čas je promíchejte, aby se odlepily od dna hrnce.
  7. Po uvaření knedlíky vyndejte z hrnce pomocí cedníku a podávejte s kysaným zelím a opečenou slaninou.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět! 😊

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *