Nastal čas zase oprášit můj milovaný recept na malinové muffiny. Tenhle recept považuju pořád za jeden z mých nejpovedenějších. Na blog jsem vám ho přidávala už minulý rok v květnu. Od té doby se mi ho podařilo ještě trochu vylepšit, a tak vám sem dneska přidávám aktualizovanou verzi. Hlavní změna je v tom, že jsem do receptu připsala 150 ml mléka, díky čemuž je těsto řidší a muffiny vláčnější. Taky jsem do muffinů začala dávat víc malin (ale to je asi na každém z vás, kolik jich tam chcete ). Recept vyjde zhruba na 12 muffinů.
Co budete potřebovat:
- 190 g mouky (použila jsem bezlepkovou směs od Jizerky)
- 150 g zakysané smetany
- 150 ml mléka
- 55 ml řepkového oleje
- 40 g moučkového cukru
- 25 g třtinového cukru
- 1 vejce
- 1/2 prášku do pečiva
- 15 g másla
- maliny
- špetka soli
Postup:
- Smíchejte 150 g mouky a 40 g moučkového cukru. Potom přidejte zakysanou smetanu, olej, vejce, prášek do pečiva, špetku soli a pořádně promíchejte. Jako poslední do těsta přilijte mléko. Je důležité, aby mléko nebylo studené (vyndané přímo z lednice). Proto ho vyndejte z lednice aspoň 30 min předem.
- Po těstě přichází na řadu drobenka. Smíchejte 40 g mouky, 25 g třtinového cukru a máslo. Ingredience pořádně propracujte a promačkejte.
- Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a do tří čtvrtin je naplňte těstem. Potom přidejte do každého muffinu čtyři až pět malin a trochu je zamáčkněte do těsta. Nakonec muffiny zasypte drobenkou.
- Pečte zhruba 20 minut na 160°C. Než se do muffinů pustíte, tak je nechte úplně vychladnout
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět do komentářů nebo na instagramu
Pingback: Mandlové galetky s ovocem – Glutenfree Denisa