Malinové muffiny

Nastal čas zase oprášit můj milovaný recept na malinové muffiny. Tenhle recept považuju pořád za jeden z mých nejpovedenějších. Na blog jsem vám ho přidávala už minulý rok v květnu. Od té doby se mi ho podařilo ještě trochu vylepšit, a tak vám sem dneska přidávám aktualizovanou verzi. Hlavní změna je v tom, že jsem do receptu připsala 150 ml mléka, díky čemuž je těsto řidší a muffiny vláčnější. Taky jsem do muffinů začala dávat víc malin (ale to je asi na každém z vás, kolik jich tam chcete 😊). Recept vyjde zhruba na 12 muffinů.

Co budete potřebovat:

  • 190 g mouky (použila jsem bezlepkovou směs od Jizerky)
  • 150 g zakysané smetany
  • 150 ml mléka
  • 55 ml řepkového oleje
  • 40 g moučkového cukru
  • 25 g třtinového cukru
  • 1 vejce
  • 1/2 prášku do pečiva
  • 15 g másla
  • maliny
  • špetka soli

Postup:

  1. Smíchejte 150 g mouky a 40 g moučkového cukru. Potom přidejte zakysanou smetanu, olej, vejce, prášek do pečiva, špetku soli a pořádně promíchejte. Jako poslední do těsta přilijte mléko. Je důležité, aby mléko nebylo studené (vyndané přímo z lednice). Proto ho vyndejte z lednice aspoň 30 min předem.
  2. Po těstě přichází na řadu drobenka. Smíchejte 40 g mouky, 25 g třtinového cukru a máslo. Ingredience pořádně propracujte a promačkejte.
  3. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky a do tří čtvrtin je naplňte těstem. Potom přidejte do každého muffinu čtyři až pět malin a trochu je zamáčkněte do těsta. Nakonec muffiny zasypte drobenkou.
  4. Pečte zhruba 20 minut na 160°C. Než se do muffinů pustíte, tak je nechte úplně vychladnout

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět do komentářů nebo na instagramu 😊

1 thought on “Malinové muffiny”

  1. Pingback: Mandlové galetky s ovocem – Glutenfree Denisa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *