Cheesecake z Nutelly je pro mě zatím naprostá jednička mezi cheesecaky. Pokud stejně jako já paříte mezi milovníky Nutelly, tak věřím, že budete mít stejný názor. Mini-cheesecaky jsem dělala do třech formiček, které mají průměr 11 cm.
Co budete potřebovat:
- 400 g jakýchkoliv sušenek
- 100 g lískových ořechů
- 75 g másla
- 400 g Lučiny (samozřejmě se dá použít i Philadelphia)
- 320 g Nutelly
Postup:
Nejdřív jsem dala sušenky a 50 g lískových ořechů do mixéru a rozdrtila. Potom jsem přimíchala rozpuštěné (trochu vychladlé máslo) a směs natlačila na na dno a stěny formiček. Pokud nepoužijete povolovací formu, tak doporučuji formu nejprve vyložit alobalem. Sušenkový základ jsem dala do lednice a mezitím jsem připravila náplň. Ta je naprosto jednoduchá. Stačí smíchat Lučinu s Nutellou. Náplň jsem přidala do formiček a celé nechala v lednici 6 hodin. Zbytek ořechů a trochu Nutelly jsem potom použila na ozdobu.
Dobrou chuť
Pingback: Cheesecaková inspirace – Glutenfree Denisa