Jogurtový koláč s ovocem jsem za posledních čtrnáct dní pekla už 3x a vždycky se po něm u nás doma rychle slehla zem. Pokud taky začínáte mít v teplých dnech chuť spíš na něco lehkého a ideálně ovocného, tak by se vám tenhle můj recept mohl líbit. Koláč jsem pekla ve čtvercovém pekáčku o rozměrech 24 x 24 cm. Klidně můžete použít i menší pekáček a těsto pak bude trochu vyšší.
Co budete potřebovat:
Na těsto:
- 150g rýžové mouky
- 150g bílého jogurtu
- 120ml mléka
- 50g třtinového cukru
- 1 vejce
- lžička kypřícího prášku
Na drobenku:
Na náplň:
- 400g malin (nebo jiného ovoce)
Postup:
- Ingredience z lednice vyndejte alespoň 30 minut před pečením.
- Jako první si udělejte drobenku. Sušenky rozdrťte a smíchejte s mandlovou moukou a olejem.
- Těsto je jednoduché. Do mísy nasypte rýžovou mouku a postupně přidávejte ostatní ingredience, tedy cukr, vejce, jogurt, mléko a jako poslední kypřící prášek.
- Pekáček vyložte pečícím papírem a na dno rozprostřete slabou vrstvu těsta. Na těsto poskládejte ovoce a zasypte drobenkou.
- Koláč se peče na 170°C přibližně 20 až 30 minut.
Nezapomeňte mi dát vědět, pokud recept vyzkoušíte .
Pingback: Mandlové galetky s ovocem – Glutenfree Denisa
Koláč je jedním slovem DOKONALÝ! Zkoušela jsem z většího množství a s meruňkami. Těsto je opravdu velice jednoduché na přípravu a chutná úplně božsky😍😋
Mám hroznou radost, že chutná 😍. Určitě ho taky někdy vyzkouším s meruňkami 😍.
Zdravím, já dnes dělala s třešněmi a je luxusní. Určitě budu dělat častěji ☺️ Díky za recept 🍀
To mám radost 😍. Děkuju za komentář, zpětná vazba je pro mě nejvíc 😊.
Tohle je skvělej recept, tak lehoučkej, peče si ho moje 4letá dcera sama, jen jí čtu návod a čísla na váze 😀 A hlavně, jí jen tak něco nechutná a tenhle chce pořád dokola, tak to něco znamená! 🙂 Já sama jsem teď na něj vlítla, protože jsem na poslední chvíli zjistila, že má mít zítra koláč do školky ke svačince. Je opravdu super rychlej a zkoušeli jsme zatím meruňky, třešně a dnes borůvky a se vším je výbornej. A i když sama celiak nejsem, musela jsem ho ochutnat, to se nedá 😛 Díky za něj!