Kde se najíst dobře bezlepkově v Paříži?

Nedávno jsem byla v Paříži. Jelikož je Paříž taková klasika, kam se snad každý chce alespoň jednou za život podívat, tak mě napadlo, že bych mohla napsat článek o tom, kam se v Paříži jít dobře bezlepkově najíst. V Paříži jsem byla poprvé, ale napíšu vám sem aspoň dvě restaurace, ve kterých jsem byla a můžu je doporučit. Obě byly totiž skvělý!

Creperie Framboise

Tahle restaurace má po Paříži hned několik poboček. Já jsem byla přímo na Champs-Élysées. Je to v centru, takže ideální pokud dostanete hlad třeba cestou na Eiffelovku 😁. Na výběr tam mají spoustu druhů palačinek a galettů. A co je nejlepší? Všechny palačinky i galetty jsou z pohankové mouky, takže jsou i bezlepkové! Kromě toho mají na jídelním lístku i saláty. Otevírají ve 12h, a když jsme tam přišli v 12:05, tak měli prázdno. Postupně se ale stoly začaly plnit a obsluha byla opravu milá. Za dva galetty jsme dali přibližně 17 euro.

NOGLU

Dalším mým tipem je bistro NOGLU. Zakladatelkou bistra je Frederique Jules, která napsala kuchařku Good without gluten. Až doma jsem potom zjistila, že je v Paříži NOGLU dvakrát a jedna pobočka je dokonce i v New Yorku. Není to asi úplně místo, kam by si člověk zašel na oběd, ale na svačinu nebo snídani je ideální. Dala jsem si sendvič s chedarem, kuřecím masem a cibulí. Chutnal skvěle a člověk by ani nepoznal, že jí bezlepkový chléb. Co se týče cen, tak je to o něco dražší podnik. Za jeden sendvič jsem zaplatila 13 euro. Když už ale budete v Paříži, tak by podle mě byla škoda tam nejít. Je to takové malé království pro celiaky a cítila jsem se tam hrozně dobře 😍.

Kromě restaurací mě v Paříži taky mile překvapila nabídka bezlepkových potravin v supermarketech. Ve všech, ve kterých jsem byla, měli fakt obrovský výběr. Byla jsem tam jak v sedmém nebi a vůbec nevěděla co vybrat 😍.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *