Dneska tu pro vás mám po dlouhé době tip na slaný recept. Zapečené avokádo se ideálně hodí, když si chcete udělat nějakou rychlou a zdravou večeři. Recept vyjde na dvě porce, protože na jednu porci je potřeba jen půlka avokáda a avokádo je vždycky lepší zpracovat hned celé. Pokud chcete dělat večeři jen pro sebe, tak si z druhé poloviny můžete udělat třeba pomazánku na druhý den.
Co budete potřebovat:
- avokádo
- 2 menší vejce
- 2 čajové lžičky nastrouhaného parmezánu
- sůl, pepř, sušené bylinky
Postup:
- Avokádo rozpulte a vyndejte pecku. Aby se do avokáda vejce vešlo, tak je potřeba kolem důlku od pecky ještě avokádo trochu vydlabat.
- Obě půlky avokáda dejte na plech s pečicím papírem. Do důlku opatrně vyklepněte vejce, přidejte sůl, pepř, bylinky podle chuti a zasypte parmezánem.
- Pečte na 190°C přibližně 15-20 minut. Dejte hlavně pozor na to, aby vejce nebylo příliš syrové.
- Jelikož je avokádo pořád ve slupce, tak se jí lžičkou.
Nezapomeňte mi dát vědět, když recept vyzkoušíte