Dneska se s vámi podělím o recept, který jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. Je to kombinace klasického brownies a cheesecake. Základem je brownies a na něm je vrstva cheesecaku (bez sušenkového základu). Já brownies i cheescake zbožňuju (ale kdo ne, že? ), takže jsem byla hrozně zvědavá na výsledek. No a povedl se . Pekla jsem v dortové formě o průměru 20 cm.
Co budete potřebovat:
- 140g rýžové mouky
- 100 g vysokoprocentní čokolády
- 3 vejce
- 1/2 kypřícího prášku
- 95 g třtinového cukru
- 250 g mascarpone
- ovoce na ozdobu
Postup:
- Začněte se základem na cheesecake. Mascarpone smíchejte s 25 g třtinového cukru a s jedním vejcem a nechte chvilku uležet.
- Zbylé dvě vejce ušlehejte se 70 g třtinového cukru. Přidejte mouku a kypřící prášek. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte do směsi.
- Brownies těsto nalijte do formy a na něj cheesecake vrstvu. Obě vrstvy můžete vzájemně trochu promíchat špejlí.
- Pečte přibližně 30-40 minut na 175°C.
- Po vychladnutí skladujte v lednici.
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět! Ať už tady na blogu nebo na instagramu