Bezlepkové cheesecake/brownies

Dneska se s vámi podělím o recept, který jsem chtěla vyzkoušet už dlouho. Je to kombinace klasického brownies a cheesecake. Základem je brownies a na něm je vrstva cheesecaku (bez sušenkového základu). Já brownies i cheescake zbožňuju (ale kdo ne, že? 😄), takže jsem byla hrozně zvědavá na výsledek. No a povedl se 😍 . Pekla jsem v dortové formě o průměru 20 cm.

Co budete potřebovat:

  • 140g rýžové mouky
  • 100 g vysokoprocentní čokolády
  • 3 vejce
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 95 g třtinového cukru
  • 250 g mascarpone
  • ovoce na ozdobu

Postup:

  1. Začněte se základem na cheesecake. Mascarpone smíchejte s 25 g třtinového cukru a s jedním vejcem a nechte chvilku uležet.
  2. Zbylé dvě vejce ušlehejte se 70 g třtinového cukru. Přidejte mouku a kypřící prášek. Čokoládu rozpusťte ve vodní lázni a přidejte do směsi.
  3. Brownies těsto nalijte do formy a na něj cheesecake vrstvu. Obě vrstvy můžete vzájemně trochu promíchat špejlí.
  4. Pečte přibližně 30-40 minut na 175°C.
  5. Po vychladnutí skladujte v lednici.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět! Ať už tady na blogu nebo na instagramu 😊