Bezlepková ořechová bábovka

Dneska pro vás mám recept na ořechovou bábovku, kterou jsem za poslední měsíc pekla už asi 4x. Přijde mi, že se k podzimu prostě hodí. Hodně podobný recept už jste na blogu mohli vidět někdy na jaře (recept na mramorovou buchtu). Stačí vyměnit kakao za ořechy a je to. Musím říct, že variantu s ořechy mám asi radši. Ořechy mám strašně ráda, tak ještě že nemám alergii i na ně 😄.

Co budete potřebovat:

  • 200 g bramborového škrobu
  • 5 vajec
  • 125 g třtinového cukru
  • 250 ml oleje (klidně kokosového)
  • 75 g nasekaných vlašských ořechů
  • 2 pudingové prášky (bezlepkové jsou např. od značky Dr. Oetker)
  • 1/2 prášku do pečiva
  • vanilkový cukr
  • špetku soli

Postup:

  1. Nejprve oddělte žloutky od bílků.
  2. Žloutky ušlehejte s cukrem a postupně přilijte olej. Stále šlehejte a postupně přidejte bramborový škrob, pudingové prášky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
  3. Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte k těstu. Nakonec přidejte nasekané ořechy.
  4. Jelikož používám silikonovou bábovkovou formu, tak není potřeba jí vymazávat. Pokud máte klasickou formu, tak ale bude nejlepší jí vymazat olejem a vysypat moukou.
  5. Pečeme na 200 °C zhruba 30 minut.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět na instagramu! 😊

1 thought on “Bezlepková ořechová bábovka”

  1. Pingback: Velikonoční sušenky – Glutenfree Denisa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *