Dneska pro vás mám recept na ořechovou bábovku, kterou jsem za poslední měsíc pekla už asi 4x. Přijde mi, že se k podzimu prostě hodí. Hodně podobný recept už jste na blogu mohli vidět někdy na jaře (recept na mramorovou buchtu). Stačí vyměnit kakao za ořechy a je to. Musím říct, že variantu s ořechy mám asi radši. Ořechy mám strašně ráda, tak ještě že nemám alergii i na ně .
Co budete potřebovat:
- 200 g bramborového škrobu
- 5 vajec
- 125 g třtinového cukru
- 250 ml oleje (klidně kokosového)
- 75 g nasekaných vlašských ořechů
- 2 pudingové prášky (bezlepkové jsou např. od značky Dr. Oetker)
- 1/2 prášku do pečiva
- vanilkový cukr
- špetku soli
Postup:
- Nejprve oddělte žloutky od bílků.
- Žloutky ušlehejte s cukrem a postupně přilijte olej. Stále šlehejte a postupně přidejte bramborový škrob, pudingové prášky, prášek do pečiva, vanilkový cukr a špetku soli.
- Z bílků vyšlehejte sníh a opatrně ho přimíchejte k těstu. Nakonec přidejte nasekané ořechy.
- Jelikož používám silikonovou bábovkovou formu, tak není potřeba jí vymazávat. Pokud máte klasickou formu, tak ale bude nejlepší jí vymazat olejem a vysypat moukou.
- Pečeme na 200 °C zhruba 30 minut.
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět na instagramu!
Pingback: Velikonoční sušenky – Glutenfree Denisa