Bezlepkové cookies

Před časem jsem se pokoušela najít nějaký recept na bezlepkové cookies, ale žádný mě nezaujal. Takže plán byl jasný – vymyslet si vlastní. Základem je rýžová mouka, která je hodně neutrální a je asi nejlepší náhražkou klasické pšeničné. Pro lepší chuť a ozvláštnění jsem přidala i kokosovou mouku. Výsledek jsem si zamilovala a cookies jsem pekla už několikrát 😍. Kokosová mouka dodává sušenkám vláčnost a nejsou díky ní vysušené. Recept vyjde na jeden plech sušenek. Určitě se nebojte udělat klidně dvojitou dávku.

Co budete potřebovat:

  • 100g rýžové mouky
  • 45g kokosové mouky
  • 70g másla (pokojové teploty)
  • 1 vejce
  • 45g třtinového cukru
  • lžička kypřícího prášku
  • špetka soli
  • 50g vysokoprocentní čokolády
  • nasekané mandle na ozdobu

Postup:

  1. Máslo o pokojové teplotě utřete s cukrem. Potom přidejte vejce a ušlehejte ručním mixérem do pěny.
  2. Přidejte prosáté mouky, kypřící prášek, špetku soli a nasekanou čokoládu (pár kousků čokolády si můžete nechat na ozdobení).
  3. Těsto pořádně propracujte a vytvarujte z něj sušenky. Vrch sušenek můžete ozdobit zbylými kousky čokolády a případně i nasekanými mandlemi. Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 180°C dokud sušenky nezezlátnou.
  4. Pokud se vám podaří sušenky nesníst hned první den, tak je uchovávejte v zavřené krabici a ideálně někde, kde je chladněji.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět! 😊

7 thoughts on “Bezlepkové cookies”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *