Před časem jsem se pokoušela najít nějaký recept na bezlepkové cookies, ale žádný mě nezaujal. Takže plán byl jasný – vymyslet si vlastní. Základem je rýžová mouka, která je hodně neutrální a je asi nejlepší náhražkou klasické pšeničné. Pro lepší chuť a ozvláštnění jsem přidala i kokosovou mouku. Výsledek jsem si zamilovala a cookies jsem pekla už několikrát . Kokosová mouka dodává sušenkám vláčnost a nejsou díky ní vysušené. Recept vyjde na jeden plech sušenek. Určitě se nebojte udělat klidně dvojitou dávku.
Co budete potřebovat:
- 100g rýžové mouky
- 45g kokosové mouky
- 70g másla (pokojové teploty)
- 1 vejce
- 45g třtinového cukru
- lžička kypřícího prášku
- špetka soli
- 50g vysokoprocentní čokolády
- nasekané mandle na ozdobu
Postup:
- Máslo o pokojové teplotě utřete s cukrem. Potom přidejte vejce a ušlehejte ručním mixérem do pěny.
- Přidejte prosáté mouky, kypřící prášek, špetku soli a nasekanou čokoládu (pár kousků čokolády si můžete nechat na ozdobení).
- Těsto pořádně propracujte a vytvarujte z něj sušenky. Vrch sušenek můžete ozdobit zbylými kousky čokolády a případně i nasekanými mandlemi. Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 180°C dokud sušenky nezezlátnou.
- Pokud se vám podaří sušenky nesníst hned první den, tak je uchovávejte v zavřené krabici a ideálně někde, kde je chladněji.
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět!
super recept, susienky su vydarene a chutne 🙂
Tak paráda ❤
Mnam….Výborne. Dnes sme robili.
To mám radost 😍
Jsou výborné, děti i my jsme si je zamilovali! Moc děkuji za skvělý a rychlý recept.
Dneska jsem pekla podle Vás a jsou výborné !!! 🙂
Super recept, jen kokosovou mouku jsem nemela, takze jsem ji nahradila mletymi orechy – susenky tak jsou uzasne nadychane, naprosto k sezrani :))