Základní těsto na palačinky z pohankové mouky

V sobotu jsem dělala k obědu palačinky. Napadlo mě, že bych vám sem mohla sepsat ten úplně nejzákladnější recept, protože takový tady na blogu zatím není. Na palačinky je jasnou volbou pohanková mouka. Je jemná a téměř nedělá hrudky (samozřejmě pár se jich asi vždycky najde). V těstě není žádný cukr, takže je můžete dělat na sladký i slaný způsob. Obě varianty jsou skvělé 😍. Recept vyjde zhruba na 6 palačinek.

Co budete potřebovat:

  • 380ml mléka
  • 90g pohankové mouky
  • vejce

Postup:

  1. Ingredience z lednice si vyndejte 30 minut předem.
  2. Mléko nalijte do mísy, přidejte vejce a rozmíchejte ho metličkou.
  3. Postupně přidávejte pohankovou mouku.
  4. Pokud se vám v těstě udělají hrudky a nepůjdou vám rozmíchat, tak se klidně nebojte použít ponorný mixér.
  5. Těsto nechte zhruba 30 minut odstát a můžete se pustit do smažení.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *