V sobotu jsem dělala k obědu palačinky. Napadlo mě, že bych vám sem mohla sepsat ten úplně nejzákladnější recept, protože takový tady na blogu zatím není. Na palačinky je jasnou volbou pohanková mouka. Je jemná a téměř nedělá hrudky (samozřejmě pár se jich asi vždycky najde). V těstě není žádný cukr, takže je můžete dělat na sladký i slaný způsob. Obě varianty jsou skvělé . Recept vyjde zhruba na 6 palačinek.
Co budete potřebovat:
- 380ml mléka
- 90g pohankové mouky
- vejce
Postup:
- Ingredience z lednice si vyndejte 30 minut předem.
- Mléko nalijte do mísy, přidejte vejce a rozmíchejte ho metličkou.
- Postupně přidávejte pohankovou mouku.
- Pokud se vám v těstě udělají hrudky a nepůjdou vám rozmíchat, tak se klidně nebojte použít ponorný mixér.
- Těsto nechte zhruba 30 minut odstát a můžete se pustit do smažení.