Nedávno jsem se na Instagramu zmiňovala o bezlepkové ovesné mouce. Dneska vám přidávám historicky první recept z bezlepkové ovesné mouky tady na blogu. Je to tohle skvělý brownies . Ovesná mouka je na brownies skvělá a myslím, že se bude hodit i do buchtových těst (třeba na bábovku). Bezlepkovou ovesnou mouku mám z Globusu, ale můžete jí sehnat třeba i v dm nebo na Rohlíku. Brownies jsem pekla v pekáči o rozměrech 30 x 21 cm.
Co budete potřebovat:
- 150g bezlepkové ovesné mouky
- 125g másla
- 100g vysokoprocentní čokolády (já použila 85%)
- 4 vejce
- 100g třtinového cukru
- polévková lžíce kakaa
- 1/2 balení kypřícího prášku
- špetka soli
Postup:
- Čokoládu nalámejte na kostičky a společně s máslem rozpusťte.
- Cukr a vejce ušlehejte ručním mixérem do žluté pěny. Potom přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem (počkejte ale až čokoláda trochu vychladne, nesmí být úplně horká, ale spíš vlažná). Pořádně těsto zamíchejte.
- Přidejte kakao, mouku, kypřící prášek a špetku soli.
- Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 175°C zhruba 25 minut. Po vychladnutí brownies vždycky nakrájím a skladuju v uzavřené krabičce v lednici, protože mi vychlazené přijde lepší .
Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět!