Bezlepkové brownies

Nedávno jsem se na Instagramu zmiňovala o bezlepkové ovesné mouce. Dneska vám přidávám historicky první recept z bezlepkové ovesné mouky tady na blogu. Je to tohle skvělý brownies 😍. Ovesná mouka je na brownies skvělá a myslím, že se bude hodit i do buchtových těst (třeba na bábovku). Bezlepkovou ovesnou mouku mám z Globusu, ale můžete jí sehnat třeba i v dm nebo na Rohlíku. Brownies jsem pekla v pekáči o rozměrech 30 x 21 cm.

Co budete potřebovat:

  • 150g bezlepkové ovesné mouky
  • 125g másla
  • 100g vysokoprocentní čokolády (já použila 85%)
  • 4 vejce
  • 100g třtinového cukru
  • polévková lžíce kakaa
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • špetka soli

Postup:

  1. Čokoládu nalámejte na kostičky a společně s máslem rozpusťte.
  2. Cukr a vejce ušlehejte ručním mixérem do žluté pěny. Potom přidejte rozpuštěnou čokoládu s máslem (počkejte ale až čokoláda trochu vychladne, nesmí být úplně horká, ale spíš vlažná). Pořádně těsto zamíchejte.
  3. Přidejte kakao, mouku, kypřící prášek a špetku soli.
  4. Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 175°C zhruba 25 minut. Po vychladnutí brownies vždycky nakrájím a skladuju v uzavřené krabičce v lednici, protože mi vychlazené přijde lepší 😍.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte dát vědět!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *