Bezlepkové „koka“ sušenky

Dneska pro vás mám jednoduchý a rychlý recept na bezlepkové „koka“ sušenky z rýžové a kokosové mouky. Díky kokosové mouce jsou sušenky hezky vláčné, a to i další dny po upečení (doporučuji je skladovat v lednici). Recept vyjde zhruba na jeden plech sušenek.

Co budete potřebovat:

  • 80g rýžové mouky
  • 45g kokosové mouky
  • 70g másla (pokojové teploty)
  • 1 vejce
  • 80g třtinového cukru
  • 2 vrchovaté lžíce kakaa
  • 2 lžíce strouhaného kokosu
  • lžička kypřícího prášku
  • špetka soli

Postup:

  1. Máslo (pokojové teploty) utřete s cukrem. Potom přidejte vejce a prošlehejte ručním mixérem.
  2. Přidejte prosáté mouky, kakao, lžičku kypřícího prášku, špetku soli, a jako poslední přidejte strouhaný kokos.
  3. Směs propracujte v těsto, ze kterého potom vytvarujte sušenky.
  4. Sušenky pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 180°C zhruba 10 minut.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi určitě dejte vědět!  😊

1 thought on “Bezlepkové „koka“ sušenky”

  1. Dobrý den, dneska vyzkoušeno, děti ani nepoznaly, že je tam jiná mouka. Hned to bylo pryč. Musím příště dělat dvojitou dávku. Jen mě tam vadí to vajíčko a cukr, zkusím něčím nahradit. Děkuji za inspiraci. Už jsem vyzkoušela několik receptů, velký úspěch mají cookies.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *