Bezlepkové vafle

Je to tu. Konečně pro vás mám ten můj slibovaný recept na bezlepkové vafle, o kterém jsem už tolikrát mluvila. Zkoušela jsem různé bezlepkové mouky a vítězem je jednoznačně samokypřící mouka od Doves Farm. Několik z vás mi o ní i psalo na instagramu, že je na vafle a lívance skvělá. Sepíšu vám sem základní recept na těsto, které se dá použít na sladké i na slané vafle. Do sladkých můžete přidat ještě cukr (já cukr nepřidávám a jen si na ně pak dám třeba sirup, Nutellu, marmeládu) nebo můžete přidat 2 lžíce kakaa. Když budete mít chuť na slané vafle, tak těsto osolte a můžete přidat třeba ještě nějaké bylinky nebo klidně i trochu sýra. I když používám samokypřící mouku, tak do těsta stejně přidávám trochu kypřícího prášku. Možná by to šlo i bez, ale nezkoušela jsem to.

Co budete potřebovat:

  • 150 g samokypřící mouky Doves Farm
  • 1/2 kypřícího prášku
  • 250 ml mléka
  • 50 g rozpuštěného másla
  • 1 vejce
  • špetka soli

Postup:

  1. Smíchejte mouku, kypřící prášek, špetku soli, mléko a vejce.
  2. Potom přidejte rozehřáté máslo a pořádně promíchejte, aby v těstě nebyly hrudky.
  3. Hotové těsto nechte odležet cca 30 minut v lednici.
  4. Pokud bude po vyndání z lednice těsto příliš husté, tak přidejte ještě trochu mléka. Těsto by mělo mít podobnou konzistenci, jako například těsto na palačinky (možná trošku hustší).

Jestli recept vyzkoušíte tak mi nezapomeňte dát vědět do komentářů nebo na instagram 😊. Mám z něj opravdu radost.

3 thoughts on “Bezlepkové vafle”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *