Čokoládovo – arašídové nepečené cukroví

Dneska pro vás mám recept na takové „cukroví na poslední chvíli“. Jsou to nepečené kuličky z čokolády, kokosového mléka a arašídového másla. Recept je opravdu jednoduchý. Použila jsem čokoládu s obsahem 70 % kakaa, což může být pro spoustu lidí moc hořké. Jestli máte radši sladší čokoládu, tak doporučuju použít kvalitní mléčnou čokoládu. U arašídového másla je důležité, aby mělo ve složení opravdu jen 100 % arašídy (takových už je v obchodech dneska spousta a určitě ho seženete ve zdravé výživě).

Co budete potřebovat:

  • 150 g čokolády
  • 150 ml kokosového mléka v plechovce
  • 60 ml čekankového sirupu
  • 180 ml arašídového másla (ideálně 100% z arašídů)
  • 1 čajová lžička rozpustné kávy
  • 150 g celých lískových ořechů
  • na obalení: nemleté ořechy, strouhaný kokos, nadrcené sušené jahody

Postup:

  1. Čokoládu s trochou kokosového mléka rozehřejte ve vodní lázni.
  2. Až se čokoláda rozpustí, tak jí sundejte z plotny a přidejte zbytek kokosového mléka, lžičku rozpustné kávy, čekankový sirup a arašídové máslo. Všechno důkladně promíchejte a nechte vychladnout. Až směs vychladne, tak jí dejte ještě zhruba na dvě hodiny do lednice.
  3. Z tuhé směsi potom vytvarujte malou placičku, doprostřed dejte celý lískový ořech a vytvarujte kuličku. Každou kuličku potom obalte v namletých oříškách, strouhaném kokosu nebo třeba rozdrceném sušeném ovoci. Obalovat můžete úplně v čemkoliv co vás napadne.
  4. Kuličky skladujte v lednici.

Nezapomeňte mi dát vědět pokud recept vyzkoušíte. Zároveň bych vám ráda popřála krásné a klidné Vánoce. Ať si všichni v rámci možností užijeme pohodové Vánoce, protože letos si je opravdu zasloužíme 😊

2 thoughts on “Čokoládovo – arašídové nepečené cukroví”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *