Na Pinterestu na mě vyskočil cheesecake z Lotus sušenek. Vypadal naprosto božsky, tak jsem začala přemýšlet jak vytvořit bezlepkovou verzi. Vzpomněla jsem si na bezlepkové sušenky od Zemanky (dolu přidávám fotku), které vypadají podobně jako Lotusky. Od neceliaka mám i potvrzené, že chutnají trochu podobně. No a tak jsem to vyzkoušela a musím říct, že výsledkem je můj nový oblíbený dezert. Použila jsem formu o průměru 20 cm.
Budete potřebovat:
- 300 g bezlepkových perníčkových sušenek od Zemanky (viz. fotka)
- 50 g namletých mandlí
- 100 g másla
- 250 g mascarpone
- 250 g měkkého tvarohu
- 50 g třtinového cukru
Postup:
- Sušenky nadrťte (pár si jich můžete nechat na ozdobu). Potom 200 g sušenek smíchejte s namletými mandlemi a rozehřátým máslem.
- Formu na dort vyložte potravinářskou folií. Na dno a strany formy namačkejte hmotu ze sušenek, mandlí a másla.
- Pro náplň smíchejte mascarpone s tvarohem a cukrem. Je lepší vyndat mascarpone z ledničky aspoň 2 hodiny předem, aby mělo pokojovou teplotu a lépe se s ním pracovalo.
- Náplň přidejte do formy a posypte zbytkem nadrcených sušenek
- Cheesecake dejte do lednice a nechte přes noc ztuhnout. No a ráno se můžete těšit na geniální snídani!
Jako vždy mi nezapomeňte dát vědět, když recept vyzkoušíte!
Pingback: Cheesecaková inspirace – Glutenfree Denisa
Dělala jsem dnes opravdu libovka synovec byl nadšený děkuji.