Brownies bez mouky

Za svůj život už jsem pár receptů na brownies vyzkoušela. Tohle je ale moje úplně první brownies bez mouky (i bez té bezlepkové!). Základ tvoří mascarpone, vejce a vysokoprocentní čokoláda. Díky tomu je taky hezky vláčné. Recept je na velký plech. Pokud chcete udělat na zkoušku jen malý, tak doporučuju poloviční dávku.

Co budete potřebovat:

  • 500 g mascarpone (2 vaničky)
  • 300 g vysokoprocentní čokolády (já použila 70 %)
  • 70 g třtinového cukru
  • 6 vajec
  • špetka soli
  • špetka kypřícího prášku

Postup:

  1. Nejdřív oddělte žloutky od bílků. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh.
  2. Žloutky ušlehejte s cukrem. Potom přidejte kypřící prášek, mascarpone a rozehřátou čokoládu.
  3. Jako poslední opatrně přimíchejte sníh.
  4. Pečte zhruba 30 minut na 180°C na plechu vyloženém pečícím papírem.

Já jsem ještě těsto posypala kousky čokolády, co mi zbyla, ale to už mi přišlo trochu moc, takže příště radši bez.

Pokud recept vyzkoušíte, tak mi nezapomeňte napsat tady nebo na instagramu! 😊