Brownies z kaštanové mouky

Předem se omlouvám za to, že přidávám už druhý recept na brownies během takhle krátké doby. Jde o to, že se ke mně konečně dostala kaštanová mouka, která je přirozeně bezlepková a kterou jsem chtěla už docela dlouho vyzkoušet 😍. Když jsem přemýšlela, co bych z ní mohla udělat, tak moje volba opět padla na brownies. Slyšela jsem totiž, že je na ně kaštanová mouka jako dělaná. No a jelikož je brownies můj asi nejoblíbenější dezert, tak se vlastně vůbec nezlobím 😄. Navíc se tenhle recept od toho prvního na dýňové brownies hodně liší.

Co budete potřebovat:

  • 80 g kaštanové mouky
  • 110 g vlašských ořechů (nebo klidně jiných, které máte radši)
  • 120 g vysokoprocentní čokolády (já použila tentokrát jen 68 %)
  • 2 střední vejce
  • 2-3 lžíce čekankového sirupu (nebo klidně můžete osladit klasickým cukrem, podle toho jak moc sladké dezerty máte rádi)
  • 1 malá lžička vanilkového extraktu
  • trochu kakaa na ozdobení (není povinné)

Postup:

  1. Nejprve si zapneme troubu necháme ji rozehřát na 170°C.
  2. Ve větší míse smícháme kaštanovou mouku a oříšky. Oříšky můžou být nakrájené, nadrcené, namleté podle toho, jak je to pro vás nejlepší.
  3. Potom rozpustíme čokoládu s kapkou mléka ve vodní lázni.
  4. Rozehřátou čokoládu společně se sirupem a vanilkovým extraktem přidáme do mísy k mouce a oříškům.
  5. Potom přidáme vejce a pořádně promícháme.
  6. Brownies pečeme přibližně 25 minut a při servírování můžeme posypat kakaem.

Dobrou chuť 💗.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *