Předem se omlouvám za to, že přidávám už druhý recept na brownies během takhle krátké doby. Jde o to, že se ke mně konečně dostala kaštanová mouka, která je přirozeně bezlepková a kterou jsem chtěla už docela dlouho vyzkoušet . Když jsem přemýšlela, co bych z ní mohla udělat, tak moje volba opět padla na brownies. Slyšela jsem totiž, že je na ně kaštanová mouka jako dělaná. No a jelikož je brownies můj asi nejoblíbenější dezert, tak se vlastně vůbec nezlobím . Navíc se tenhle recept od toho prvního na dýňové brownies hodně liší.
Co budete potřebovat:
- 80 g kaštanové mouky
- 110 g vlašských ořechů (nebo klidně jiných, které máte radši)
- 120 g vysokoprocentní čokolády (já použila tentokrát jen 68 %)
- 2 střední vejce
- 2-3 lžíce čekankového sirupu (nebo klidně můžete osladit klasickým cukrem, podle toho jak moc sladké dezerty máte rádi)
- 1 malá lžička vanilkového extraktu
- trochu kakaa na ozdobení (není povinné)
Postup:
- Nejprve si zapneme troubu necháme ji rozehřát na 170°C.
- Ve větší míse smícháme kaštanovou mouku a oříšky. Oříšky můžou být nakrájené, nadrcené, namleté podle toho, jak je to pro vás nejlepší.
- Potom rozpustíme čokoládu s kapkou mléka ve vodní lázni.
- Rozehřátou čokoládu společně se sirupem a vanilkovým extraktem přidáme do mísy k mouce a oříškům.
- Potom přidáme vejce a pořádně promícháme.
- Brownies pečeme přibližně 25 minut a při servírování můžeme posypat kakaem.
Dobrou chuť .