Už dlouho jsem chtěla udělat tzv. cheesecake cupcakes, což jsou vlastně malinké cheesecaky udělané v muffinových formičkách. Mnohem radši používám silikonové formičky, jelikož z nich jdou muffiny dobře vyndat a nepotřebujete už žádné papírové košíčky. Doma jsem zrovna našla srdíčkové formy na muffiny, které jsem si kdysi koupila, protože prostě vypadaly hrozně roztomile . No a jelikož se blíží Valentýn, tak jsem se spontánně rozhodla, že konečně nastal čas je zase vytáhnout!
Co budete potřebovat:
- 100 g nadrcených sušenek
- 25 g nasekaných mandlí
- 70 g másla
- jeden krémový sýr Philadelphia
- 2 vejce
- 75 g cukru
- 125 g malin
- 50 ml vody
- špetka soli
Postup:
- Nejprve si zapněte troubu a nechte ji rozehřát na 190 °C .
- Potom smíchejte nadrcené sušenky, nasekané mandle, špetku soli a rozpuštěné máslo. Tím vám vznikne spodní křupavá vrstva cheesecaků. Směs natlačte na dno formiček (vrstva by měla mít cca 1 až 2 cm). Pokud použijete místo silikonových formiček plech na muffiny, tak ho nejdřív vyložte papírovými košíčky, aby se těsto nepřichytilo na plech. Spodní vrstvu pak dejte do trouby předpéct přibližně na 8 minut.
- Vrchní vrstvu cheesecaků uděláte tak, že smícháte Philadelphii, cukr a dva žloutky. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh, který potom také opatrně přimíchejte. Touto krémovou směsí potom doplňte košíčky.
- Než dáte cheesecaky znova do trouby, tak je potřeba ještě udělat malinovou „polevu“. Maliny dejte do hrnce a zalijte vodou. Případně můžete přidat i trochu cukru, pokud vám maliny budou připadat málo sladké. Maliny pořád míchejte a přibližně po 10 min sundejte z plotny a rozšťouchejte. Pokud nemáte rádi kousky malin, tak je můžete rozmixovat ponorným mixérem. Na každý cheesecake dejte menší lžičku malin a párátkem zamíchejte. Tak vám vznikne dvoubarevný „efekt“, který vidíte na fotce.
- Potom už jen stačí dát cheesecaky na 15 až 20 min znova do trouby a po vyndání je nechat minimálně dvě hodiny odstát.
Dobrou chuť!