Malinové minicheesecaky

Už dlouho jsem chtěla udělat tzv. cheesecake cupcakes, což jsou vlastně malinké cheesecaky udělané v muffinových formičkách. Mnohem radši používám silikonové formičky, jelikož z nich jdou muffiny dobře vyndat a nepotřebujete už žádné papírové košíčky. Doma jsem zrovna našla srdíčkové formy na muffiny, které jsem si kdysi koupila, protože prostě vypadaly hrozně roztomile 😂 . No a jelikož se blíží Valentýn, tak jsem se spontánně rozhodla, že konečně nastal čas je zase vytáhnout!

Co budete potřebovat:

  • 100 g nadrcených sušenek
  • 25 g nasekaných mandlí
  • 70 g másla
  • jeden krémový sýr Philadelphia
  • 2 vejce
  • 75 g cukru
  • 125 g malin
  • 50 ml vody
  • špetka soli

Postup:

  1. Nejprve si zapněte troubu a nechte ji rozehřát na 190 °C .
  2. Potom smíchejte nadrcené sušenky, nasekané mandle, špetku soli a rozpuštěné máslo. Tím vám vznikne spodní křupavá vrstva cheesecaků. Směs natlačte na dno formiček (vrstva by měla mít cca 1 až 2 cm). Pokud použijete místo silikonových formiček plech na muffiny, tak ho nejdřív vyložte papírovými košíčky, aby se těsto nepřichytilo na plech. Spodní vrstvu pak dejte do trouby předpéct přibližně na 8 minut.
  3. Vrchní vrstvu cheesecaků uděláte tak, že smícháte Philadelphii, cukr a dva žloutky. Z bílků a špetky soli ušlehejte sníh, který potom také opatrně přimíchejte. Touto krémovou směsí potom doplňte košíčky.
  4. Než dáte cheesecaky znova do trouby, tak je potřeba ještě udělat malinovou „polevu“. Maliny dejte do hrnce a zalijte vodou. Případně můžete přidat i trochu cukru, pokud vám maliny budou připadat málo sladké. Maliny pořád míchejte a přibližně po 10 min sundejte z plotny a rozšťouchejte. Pokud nemáte rádi kousky malin, tak je můžete rozmixovat ponorným mixérem. Na každý cheesecake dejte menší lžičku malin a párátkem zamíchejte. Tak vám vznikne dvoubarevný „efekt“, který vidíte na fotce.
  5. Potom už jen stačí dát cheesecaky na 15 až 20 min znova do trouby a po vyndání je nechat minimálně dvě hodiny odstát.

Dobrou chuť!

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *