Cuketové muffiny s bazalkou a sýrem feta

Říkala jsem si, že by to chtělo zase nějaký slaný recept. Ideálně recept, ze kterého bude cítit jaro, když už je posledních pár dní konečně cítit i venku. O slané muffiny jsem se už párkrát pokoušela, ale upřímně mi nikdy moc nechutnaly a přišly mi dost suché. Proto jsem tentokrát vsadila na cuketu, která obsahuje hodně vody a vždycky dodá každému těstu vláčnost. Cuketa je sama o sobě bez chuti, a proto je třeba do každého receptu, ve kterém hraje hlavní roli, přidat nějakou další výraznou ingredienci. Do muffinů jsem přidala čerstvou bazalku a sýr feta. Muffiny mi přijdou super samotné nebo třeba i jako příloha k masu. Mouku jsem použila cizrnovou, ale určitě můžete použít rýžovou nebo bezlepkovou ovesnou. Recept vyjde zhruba na 6 muffinů.

Co budete potřebovat:

  • 1 menší cuketa
  • 50g cizrnové mouky
  • 1 vejce
  • 2 lžíce olivového oleje
  • hrst čerstvé bazalky
  • 1/2 balení kypřícího prášku
  • sýr feta
  • sůl, pepř

Postup:

  1. Cuketu oloupejte, rozkrojte na půl, vydlabejte zrníčka a nastrouhejte.
  2. K nastrouhané cuketě přidejte mouku, vejce, olivový olej, sůl, pepř a nasekanou čerstvou bazalku. Nakonec přimíchejte kypřící prášek.
  3. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo použijte silikonové formičky. Košíčky naplňte do 2/3 těstem a doprostřed každého zatlačte jeden čtvereček feta sýru.
  4. Pečte na 180°C zhruba 20 minut.
  5. Muffiny nechte úplně vychladnout a až potom je můžete vyndat z košíčků.

Nezapomeňte mi dát vědět, pokud recept vyzkoušíte 😊.

2 thoughts on “Cuketové muffiny s bazalkou a sýrem feta”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *