Zní to zvláštně, já vím 😂. Hodně jsem se toho receptu bála a nedokázala jsem vůbec odhadnout, jak by to mohlo chutnat. Ale vyzkoušet jsem ho prostě musela a nelituju toho! . Člověk by opravdu ani nepoznal, že tam ta dýně je 😋 .
Co budete potřebovat:
- jedna malá dýně Hokaido
- 200 g vysokoprocentní čokolády (minimálně 75 %)
- 60 ml mléka
- 50 g kukuřičné mouky
- 40 g mandlové mouky
- 1/2 prášku do pečiva
- 1 lžíce rýžového (nebo jiného) sirupu
Postup:
Nejprve dýni vydlabeme, oloupeme, nakrájíme na menší kousky a uvaříme dokud nezměkne. Uvařenou dýni spolu s mlékem rozmixujeme ponorným mixérem. Mělo by nám vzniknout přibližně 300 g dýňového pyré.
Všechny suché ingredience smícháme dohromady ve velké míse. Do velké mísy potom přidáme také lžíci sirupu a většinu dýňového pyré. Trochu pyré si necháme na ozdobu. Všechno důkladně promícháme a potom si rozehřejeme čokoládu ve vodní lázni. Až se čokoláda rozpustí, tak ji důkladně přimícháme k ostatním ingrediencím.
Troubu si rozehřejeme na 190°C. Těsto vylijeme na plech vyložený pečícím papírem. Na vrch nalijeme zbytek dýňového pyré a vařečkou rozprostřeme a uhladíme. Brownies se peče zhruba 25 minut. Po vyndání z trouby je potřeba nechat brownies úplně vychladnou.
Dobrou chuť