Muffiny z pohankové mouky

Musím se přiznat, že k pohance jsem si hledala cestu docela dlouho. Má svojí specifickou chuť, na kterou jsem si nejdřív nemohla zvyknout. Pro nás celiaky a alergiky na lepek je pohanková mouka skvělou náhradou té klasické, a to hlavně při pečení sladkého nebo třeba na palačinky. Proto jsem se jí nechtěla vzdát, zkoušela jsem různé recepty a nakonec jsem si na ní docela zvykla. Pokud vám pohanka taky moc nechutná tak doporučuju do těsta přidat jinou výraznou surovinu, která chuť pohanky částečně přebije. Tou výraznou surovinou může být třeba kakao, které jsem přidala do muffinů v dnešním jednoduchém receptu.

Co budete potřebovat:

  • 150 g pohankové mouky
  • 150 ml mléka
  • 2 vejce
  • 80 g třtinového cukru
  • 50 ml oleje (já použila kokosový)
  • 2 lžíce kakaa
  • kypřící prášek
  • lžička skořice
  • špetka soli
  • na ozdobení: nasekané lískové ořechy

Postup:

  1. Pokud budete chtít použít taky kokosový olej, tak je potřeba ho nejdřív rozehřát, aby byl tekutý (u ostatních olejů to samozřejmě neplatí).
  2. Smíchejte všechny sypké suroviny, přidejte vejce, mléko a jako poslední olej.
  3. Pokud používáte plech na muffiny, tak ho nejprve vyložte papírovými košíčky a ty potom naplňte do 3/4 těstem.
  4. Pečte na 180°C zhruba 20-25 minut.

Nezapomeňte mi dát vědět do komentářů nebo na instagram, jestli recept vyzkoušíte 😊

1 thought on “Muffiny z pohankové mouky”

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *