Slané „šátečky“ s mozzarellou

Není to tak dlouho, co jsem poprvé pekla s bezlepkovým listovým těstem z obchodu. No a jelikož jsem si ho docela oblíbila, tak přidávám hned další recept. Když jsem si zkoušela dělat domácí listové těsto, tak se s ním nikdy nepracovalo tak dobře. Fotku listového těsta, které kupuji, vám vložím pod recept 😊.

Jelikož mám hrozně ráda mozzarellu (a nejradši bych jí dala úplně do všeho 😄), tak mě napadlo udělat z listového těsta takové slané „šátečky“. Kromě mozzarelly jsem je naplnila ještě cherry rajčátkama a parmezánem.

Co budete potřebovat:

  • jedno bezlepkové listové těsto
  • jednu větší mozzarellu (nebo dvě menší)
  • 50 g nastrouhaného parmezánu
  • balení cherry rajčátek (cca 200 g)
  • 30 g másla
  • sušenou bazalku, tymián, sůl a pepř

Postup:

  1. Těsto nejdřív pořádně rukama zpracujeme, aby změklo a lépe se s ním pracovalo. Potom ho vyválíme. Kráječem na pizzu (nebo klidně obyčejným nožem) vyválené těsto nakrájíme na menší čtverečky (cca 9 x 9 centimetrů).
  2. Máslo rozpustíme, a přidáme do něj bazalku, tymián, sůl a pepř. Čtverečky z těsta si vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Já potřebovala plechy dva. Bylinkovým máslem potom všechny čtverečky potřeme až ke krajům, aby nebyly suché.
  3. Na každý čtvereček dáme trochu nastrouhané mozzarelly, tak dvě nakrájená cherry rajčátka a posypeme parmezánem.
  4. Rohy šátečků přehneme a zatlačíme dovnitř. Potom ještě jednou ohnuté rohy potřeme bylinkovým máslem.
  5. Pár minut necháme šátečky odstát a potom dáme péct na 180°C. Pečeme 15 až 20 minut.

Dobrou chuť 😊

Používám tohle bezlepkové babické těsto, které kupuju v Glóbusu 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *