Není to tak dlouho, co jsem poprvé pekla s bezlepkovým listovým těstem z obchodu. No a jelikož jsem si ho docela oblíbila, tak přidávám hned další recept. Když jsem si zkoušela dělat domácí listové těsto, tak se s ním nikdy nepracovalo tak dobře. Fotku listového těsta, které kupuji, vám vložím pod recept .
Jelikož mám hrozně ráda mozzarellu (a nejradši bych jí dala úplně do všeho ), tak mě napadlo udělat z listového těsta takové slané „šátečky“. Kromě mozzarelly jsem je naplnila ještě cherry rajčátkama a parmezánem.
Co budete potřebovat:
- jedno bezlepkové listové těsto
- jednu větší mozzarellu (nebo dvě menší)
- 50 g nastrouhaného parmezánu
- balení cherry rajčátek (cca 200 g)
- 30 g másla
- sušenou bazalku, tymián, sůl a pepř
Postup:
- Těsto nejdřív pořádně rukama zpracujeme, aby změklo a lépe se s ním pracovalo. Potom ho vyválíme. Kráječem na pizzu (nebo klidně obyčejným nožem) vyválené těsto nakrájíme na menší čtverečky (cca 9 x 9 centimetrů).
- Máslo rozpustíme, a přidáme do něj bazalku, tymián, sůl a pepř. Čtverečky z těsta si vyskládáme na plech vyložený pečícím papírem. Já potřebovala plechy dva. Bylinkovým máslem potom všechny čtverečky potřeme až ke krajům, aby nebyly suché.
- Na každý čtvereček dáme trochu nastrouhané mozzarelly, tak dvě nakrájená cherry rajčátka a posypeme parmezánem.
- Rohy šátečků přehneme a zatlačíme dovnitř. Potom ještě jednou ohnuté rohy potřeme bylinkovým máslem.
- Pár minut necháme šátečky odstát a potom dáme péct na 180°C. Pečeme 15 až 20 minut.
Dobrou chuť