Už jsem se vám tu dříve zmínila o tom, že tortilly jsou moje snad úplně nejoblíbenější jídlo. Vyzkoušela jsem už bezlepkové tortilly od nejrůznějších značek, ale tyhle od Nutrifree mi vyhovují ze všech nejvíc. Já je kupuju v Tescu, ale možná jsou k sehnání i v jiných obchodech. Jsou velké (takže se toho do nich hodně vejde ) a jsou tenké (na rozdíl od tortill, které dělá Schär). Takže pro mě ideální a asi už ani nepotřebuju zkoušet žádné jiné. Tentokrát jsem si tortilly udělala s kuřecím masem, avokádem, zeleninou a česnekovým dipem.
Co budete potřebovat:
- jedno kuřecí prso
- hrst cherry rajčátek
- 1/2 avokáda
- ledový salát
- zakysanou smetanu
- 1 až 2 lžíce majonézy
- stroužek česneku
- pažitka
- sůl, pepř, olivový olej
Postup:
- Kuřecí prso osolíme a opepříme (já místo klasického pepře používám koření „Steak sedmi pepřů“). Potom na olivovém oleji v celku osmažíme.
- Dip uděláme tak, že smícháme zakysanou smetanu s majonézou, prolisovaným česnekem, pažitkou, špetkou soli a pepřem.
- Maso, rajčátka a avokádo nakrájíme. Salát natrháme.
- Tortillu vždycky trošku navlhčím mokrou rukou (opravdu jen trošku) a dám na 15 vteřin ohřát do mikrovlnky.
- No a potom už jen stačí všechno na tortillu vyskládat a srolovat.
Dobrou chuť