Možná už víte, že na velikonoční pečení moc nejsem. Léta letoucí jsem pekla jen beránka. Poslední dva roky jsem si ale začala vytvářet novou tradici, a tou jsou velikonoční sušenky. Ono to vlastně vzniklo tak, že mě každý rok v obchodě zláká minimálně jedno velikonoční vykrajovátko a kdy jindy je použít, že jo? Loni jsem pekla Schoko-Bons zajíčky a letos jsem zkusila tyhle M&M’s vajíčka. Můžete si je samozřejmě upéct i bez M&M’s bonbónů. Přidávala jsem je tam spíš, aby sušenky vypadaly trochu víc velikonočně. Hlavně M&M’s nenahrazujte za lentilky, protože ty nejsou bezlepkové! Recept vyjde na jeden plech sušenek.
Co budete potřebovat:
- 80 g bezlepkové ovesné mouky
- 90 g mandlové mouky
- 1 lžíce solamylu
- 1 vejce
- 60 g másla
- 25g moučkového cukru
- balíček M&M’s bonbónů (volitelné)
Postup:
- Nejdřív smíchejte všechny sypké suroviny a směs vysypejte na vál. Na hromadu přidejte taky na kostičky nakrájené máslo (studené z lednice). Uprostřed hromady udělejte důlek a do něj vyklepněte vejce. Všechny ingredience vypracujte v těsto. Jako poslední přidejte nadrcené M&M’s bonbóny a znovu vypracujte.
- Těsto vyválejte (vál i těsto si poprašte ovesnou moukou, aby se těsto nelepilo) na šířku zhruba půl centimetru a vykrájejte sušenky.
- Pečte na plechu vyloženém pečícím papírem na 200°C zhruba 10 minut.
- Sušenky nechte vychladnout a až potom je z plechu sundejte.
Dejte mi vědět, pokud se recept rozhodnete vyzkoušet!